Bulgarian vuoro yllättää lentopallon olympiakarsinnoissa – ”Voitimme yhden Euroopan parhaista”

Kuva: FIVB

Bulgaria aloitti taipaleensa erinomaisesti lentopallon olympiakarsintojen toisessa vaiheessa.

Avausottelussaan Bulgaria yllätti Ranskan erin 3-2. Ranska oli aloittanut turnauksen loistavasti voittamalla EM-kultamitalisti Serbian 3-0.

Tuttu tehopelaaja Tsvetan Sokolov oli Bulgarian pisteykkönen (23). Bulgarian kapteeni Viktor Yosifov syötti neljä ässää.

– Olihan kova ja kreisi matsi. Voitimme yhden Euroopan parhaista joukkueista. Loimme painetta aloitussyötöllä, ja se lopulta ratkaisi pelin. Toivottavasti pystymme jatkamaan samalla tasolla, Yosifov kommentoi.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Serbia palasi nopeasti voittouralle ja kaatoi Hollannin suoraan 3-0. Belgialla sen sijaan alkaa olla homma taputeltu, sillä maanantaina tuli jo toinen tappio: Saksa oli parempi erin 3-0.

Euroopan-turnausta pelataan Berliinissä. Mukana on kahdeksan joukkuetta.

Naisten karsintaturnauksessa Afrikassa Kamerun ja Kenia ovat kovassa menossa. Kun Kenia voitti Botswanan 3-0 ja Kamerun Nigerian samoin lukemin, on molemmilla kaksi voittoa. Seuraavalla kierroksella on ohjelmassa moraalinen finaali, kun Kamerun ja Kenia iskevät yhteen.

Turnaus pelataan Kamerunin Yaoundessa, ja mukana on myös Egypti.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Olympiapaikoista kilpaillaan viiden maantieteellisen lajiliiton karsintaturnauksissa. Turnausten voittajat (viisi miesten ja viisi naisten maajoukkuetta) saavat paikat Tokiossa käytäviin kisoihin. Sekä miesten että naisten olympiaturnauksessa tulee pelaamaan 12 joukkuetta.

Lentopallon olympiakarsintojen toisen vaiheen joukkueet

Eurooppa: Saksa, Belgia, Slovenia, Tshekki, Serbia, Ranska, Bulgaria, Hollanti (miehet), Bulgaria, Azerbaidzhan, Hollanti, Puola, Turkki, Saksa, Kroatia, Belgia (naiset)

Aasia: Kiina, Iran, Kazakstan, Taiwan, Etelä-Korea, Australia, Intia, Qatar (miehet), Iran, Kazakstan, Etelä-Korea, Indonesia, Taiwan, Thaimaa, Australia (naiset)

Afrikka: Algeria, Tunisia, Egypti, Kamerun, Ghana (miehet), Kenia, Botswana, Egypti, Kamerun, Nigeria (naiset)

Etelä-Amerikka: Venezuela, Chile, Kolumbia, Peru (miehet), Argentiina, Venezuela, Peru, Kolumbia (naiset)

Pohjois- ja Keski-Amerikka sekä Karibia: Kuuba, Kanada, Meksiko, Puerto Rico (miehet), Dominikaaninen tasavalta, Puerto Rico, Kanada, Meksiko (naiset)

Varmistuneet maat olympialaisten lentopalloturnaukseen 2020

Miehet: Japani, Venäjä*, Italia, Brasilia, USA, Puola, Argentiina

Naiset: Japani, Venäjä*, Italia, Brasilia, USA, Serbia, Kiina

* Venäjä ei näillä näkymin saa pelata maansa lipun alla