Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Kun loppiainenkin mahtui mukaan, lähti lentopallon Mestaruusliiga vuoteen 2020 pitkän viikonlopun tunnelmissa.

Vuodenvaihteen jälkeen kentillä näkyy tuttuun tapaan paljon uusia kasvoja. Naisten liigassa kärkipaikka on vaihtunut taajaan. Loimaalla nähtiin lentopallossa verrattain harvinainen pelinumeron jäädytys… vuosi on alkanut siis varsin kiintoisasti.

Seuraavassa vuoden ensimmäisen lentopalloviikonlopun viisi keskeistä ilmiötä.

5. Vantaa Ducks: Liigan ainoa pääkaupunkiseudun joukkue on rämpinyt pitkään, mutta vuoden alkuun Ducks pääsi kaksi kertaa perättäin pisteille. Näin vantaalaisryhmä yrittää keskiviikkona kauden ensimmäistä kolmen ottelun pisteputkeaan, kun vieraaksi tulee Kokkolan Tiikerit. Keskitorjujahankinta Tommy Carmody näyttää päässeen heti joukkueeseen sisälle: viikonloppuna täydet kymmenen erää.

lentopallo, suomen cup, osta liput

4. Daniela Öhman: Keskitorjuja on yksi Suomen lahjakkaimmista nuorista pelaajista, mutta nyt hän tarvitsee uuden kipinän. Visiitti Ranskassa päättyi puolentoista vuoden jälkeen. Nyt sarjana on taas Mestaruusliiga ja joukkueena LiigaPloki. Ensimmäiset esitykset olivat välttävät. Jos tekemisen meininki löytyy, Öhmanista on vielä paljon iloa Pihtiputaalla.

3. Akaa-Volley: Valmentaja Oliver Lüütsepp on luotsannut Akaan liigan parhaaseen voittoputkeen. Kun Raision Loimu kaatui, putki piteni 13 ottelun mittaiseksi. ”Tämä oli hieno suoritus joulutauon jälkeen. Juuri tällaiseen kärsivälliseen ja virheettömään peliin olemme pyrkineet”, kommentoi Lüütsepp. Nyt alkaa tositesti. Seuraavista yhdeksästä liigaottelustaan Akaa pelaa seitsemän muita kärkinelikon joukkueita (Hurrikaani-Loimaa, VaLePa, Savo Volley) vastaan.

2. LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigan kärjessä on nyt tilaa, ja Kangasala on ottanut sen tyylikkäästi haltuun. Pitkänä viikonloppuna kukistuivat pohjoisessa vastustajat Woman Volley (3-0) ja Pölkky Kuusamo (3-2). Pölkyn, LiigaPlokin ja LP Viestin tuloskunnossa ei ole hurraamista, joten voittoputkessa paistatteleva LP Kangasala on naisten liigan selkeä ykkönen juuri nyt.

lentopallo, suomen cup, osta liput

1. Matti Oivanen: Pelaajalegendaa kunnioittava banneri nousi Loimaalla kattoon loppiaisena. Huippuliigoissa, kotimaan sarjoissa sekä MM- ja EM-kisoissa loistanut keskitorjuja sai ansaitsemansa huomionosoituksen. ”Olen todella onnellinen kaikesta siitä, mitä lentopallo on minulle antanut”, Oivanen sanoi juhlaottelussa. ”Loimaalla lähes koko kaupunki elää lentopalloa. Kun sain vielä viime vuodet pelata Hurrikaanin kapteenina, ei sitä fiilistä pysty edes kuvailemaan.”

Juhlaottelussa Hurrikaani-Loimaa hävisi VaLePalle, ja ottelun tehomieheksi nousi VaLePan Mikko Oivanen – Matin kaksosveli.