VaLePa vastaan Savo Volley: keskiviikkona pelissä liigapisteet, sunnuntaina Suomen Cupin mestaruus

Viime keväänä VaLePa ja Savo Volley kohtasivat liigan välierissä. Kuva: Hannu Moilanen

Suomalaisen seurajoukkuelentopallon alati kuumat joukkueet VaLePa ja Savo Volley iskevät tällä viikolla yhteen – peräti kahteen otteeseen.

Keskiviikkona VaLePa ja Savo Volley pelaavat lentopallon Mestaruusliigan kärkipään ottelun Tampereella. Sunnuntaina osoite on sama, Kauppi Sports Center, kun joukkueet ratkaisevat Suomen Cupin mestaruuden.

VaLePa kukisti sarjajohtaja Hurrikaanin Loimaalla loppiaisena. ”Pukkipaidat” kamppailivat syyskaudella europeliruuhkassa. Joulutauon lepo teki selkeästi hyvää joukkueelle. VaLePa esitti Loimaalla kauden parasta peliään, ja pelaajat nauttivat selvästi pelaamisesta. Savo Volley puolestaan katkaisi Akaa Volleyn pitkän voittoputken lauantaina Akaassa.

Hakkuri Mikko ”Migi” Oivanen on viime peleissä löytänyt huippukunnon. VaLePa-pelurin lyöntikorkeudet ja -voima ovat kohdillaan. Savo Volleyn Olli-Pekka Lelu Ojansivu muodosti takavuosina maajoukkueen hakkurikaksikon Oivasen kanssa. Hän pelasi lauantaina loistavan pelin Akaa Volleyta vastaan: hyökkäysten tappoprosentti 70 ja vain yksi suora hyökkäysvirhe. ”Lelun” syöttö on liigan kovimpia.

lentopallo, suomen cup, osta liput

VaLePan passari Mikko Esko on monissa liemissä keitetty taitava pelinrakentaja. Hänellä on Savo Volleyn riveissä nuori haastaja Fedor Ivanov.

Keskitorjujien tontilla nuoret ja pitkät – VaLePan Mikko Karjarinta ja Savon Severi Savonsalmi – ottavat mittaa toisistaan. Molemmilla on jo maajoukkuekokemusta ja kova halu vakuuttaa maajoukkuevalmentaja Joel Banks osaamisellaan.

Yleispelaajina VaLePan Niko Suihkonen ja savolaisten Miro Määttänen ovat samantyylisiä pelaajia. Molemmat ovat kovakätisiä hyökkääjiä ja syöttäjiä. Määttänen on kantanut päävastuun Savo Volleyn hyökkäyspelissä. Suihkonen on esittänyt varmoja otteita syykaudella ja pelannut vähillä virheillä. Antti Siltala on myös ollut savolaisten kantavia voimia. VaLePan Olli Kunnari on Siltalan pitkäaikainen pelikaveri maajoukkueessa.

lentopallo, suomen cup, osta liput

VaLePan libero Aleksi Mutka on kunnostautunut erinomaisena vastaanottajana ja johtaa vastaanottotilastoa. Savo-kollega Josh Ayzenberg on puolestaan joukkueensa takakentän valtias ärhäkällä puolustuspelaamisellaan.

Lähde: VaLePan tiedote