Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Suvi Kokkonen (5) pian taas tositoimissa. Kuva: CEV.eu

Yhdysvaltalainen Mikayla Shields vahvistaa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Hämeenlinna tiedotti hankinnastaan maanantaina. Vasenkätinen ja 182-senttinen Shields on pelannut sekä hakkurin että yleispelaajan paikkaa. Hän on valmistunut Etelä-Carolinan yliopistosta.

Pohjois-Amerikan yliopistolentopallon päättyneellä kaudella paikallinen valmentajayhdistys valitsi Shieldsin kansalliseen kolmostähdistöön. Saavutus on merkittävä, sillä siihen ei ollut aiemmin kyennyt kukaan Etelä-Carolinan joukkueen historiassa.

Shieldsillä on kokemusta myös USA:n nuorten maajoukkueesta, joten Hämeenlinnalla on lupa odottaa hyviä otteita.

– Vahvuuteni ovat taistelutahto ja kyky pärjätä kovissa tilanteissa. Haluan sitoutua joukkueeseen. Luulen, että olen sopiva pelaaja auttamaan lentiskerhoa kolmen parhaan joukkoon Mestaruusliigassa. Aion työskennellä kovasti joukkueen ja valmentajien eteen, Shields kommentoi Suomeen saavuttuaan.

– Olen ensimmäistä kertaa Suomessa. En tiedä maasta paljon, mutta olen kuullut Suomesta pelkkää hyvää. Joukkueesta ja valmentajista olen kuullut myös pelkkää hyvää.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Lentopallokerho on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista. Sittemmin joukkue on vahvistunut sairauslomalta palanneella Emmi Riikilällä ja serbihankinta Ivana Jeremicillä. Lisäksi maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen lähenee pelikuntoa.

View this post on Instagram

You have no idea how much I have missed this game! 🤩🙌🏽

A post shared by Suvi Kokkonen (@suvikokkonen) on

Puijo Wolley: Suomen naisten lentopallomaajoukkueesta tuttu passari Iida Paananen palasi äitiyslomalta ja liittyi kuopiolaisen nousijajoukkueen vahvuuteen. Hän on jo pelannut kauden ensimmäiset liigaottelunsa Puijon väreissä.

Savo Volley: Valmentaja Jukka Tuovinen vahvisti, että aloite yhteistyön loppumiseen tuli häneltä. ”Idea lähti minusta. Ilmoitin itse seuralle päin, etten ole käytettävissä jatkossa. Valmentamista ei ole tarkoitus lopettaa”, Tuovinen kertoi Loimu-ottelun jälkeen. Tuovisen valmentajasopimus umpeutuu kauden päätyttyä.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Mestaruusliigan joukkueet saavat täydentää vahvuuttaan tammikuun loppuun asti.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu tiistaina miesten ottelulla Karelian Hurmos – Kokkolan Tiikerit.