Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

LP Kangasalan Roosa Laakkonen johtaa Mestaruusliigan torjuntapistetilastoa. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa alkaa olla kaksi kolmannesta runkosarjasta takana, ja sama rajapyykki lähestyy miestenkin pääsarjassa. Liigakärjet viikonlopun otteluiden jälkeen olivat Hurrikaani-Loimaa ja LP Kangasala.

Seuraavassa viisi poimintaa lentopalloliigan viikonlopun tapahtumista.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kaksijakoinen oli Hämeenlinnan viikonvaihde. Lauantaina tuli Rovaniemellä yllätystappio Woman Volleylle, mutta heti seuraavana päivänä Kerho kaatoi LiigaPlokin, joka on viihtynyt koko kauden liigan kärkikahinoissa. Ilouutinen koko liigan kannalta on maajoukkuepelaaja Suvi Kokkosen paluu sairauslomalta kokoonpanoon. ”Nilkkaleikkaus tehtiin oikein ja kuntoutus järkevästi. Nyt on hyvä jalka”, iloitsee Suvi.

Raision Loimu: Hakkuri Windson Ferreira joutui lähtemään Raisiosta, koska olkapäävaivan takia brassi ei päässyt täyteen kuntoon. Pika-aikataululla Loimu kutsui perjantain otteluun hakkuriksi Paavo Korhosen Rantaperkiön Iskusta, ja lauantaina päähyökkääjänä pelasi Blake Leeson, joka tunnetaan keskitorjujana (lauantaina Korhonen pelasi jo Iskussa 1-sarjaa). Loimu etenee kohti pudotuspelipaikkaa, joten uutta hakkurihankintaa tarvitaan.

VaLePa: Kiivas ottelutahti vaati joukkueelta miehistön kierrättämistä. Perjantaina VaLePan avauskokoonpanon keski-ikä oli vain 21,3 vuotta. Vaihtoehtomiehistöllä tulikin 3-0-vierasvoitto Team Lakkapäästä. Kierrätystä oli mukana vielä lauantainakin, mutta Etta vei kotonaan Oulussa täyden pistepotin tuloksella 3-1.

LP Kangasala – Puijo Wolley: Kukaan lentopallon ystävä tuskin haluaa, että ero naisten Mestaruusliigan kärkijoukkueen ja jumbon välillä on niin suuri kuin se lauantaisessa ottelussa näytti olevan. Valtava kuilu näkyi erityisesti torjunnassa (torjuntapisteet Kangasalalle 20-3). Kun mukaan lasketaan vielä hyökkäysvirheet, Kangasalan etu oli 24-7. ”Täydellinen ohipeli. Vaihdettiin taktiikkaa vähän liikaakin, joten valmentajana otan tappiosta vastuun”, Puijo-luotsi Jukka Lehtonen kommentoi.

Savo Volley: Toista kauttaan pelaava fuusiojoukkue kokosi itsensä täydellisesti pienen notkahduksen jälkeen. Suomen Cupin finaalitappiota ja Tiikerit-tappiota seurasi lauantaina selkeä kotivoitto liigakärki Hurrikaani-Loimaasta. Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu takoi 21 hyökkäyspistettä eli yli kaksi kertaa enemmän kuin ottelun toiseksi tuotteliain.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina miesten ottelulla Etta-Hurmos ja naisten kamppailulla LP Viesti – Nurmon Jymy.