”Koko liigan paras” – lentopalloilija Jan Helenius tekee vaikuttavaa liigapaluuta

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Jan Heleniuksen pelaaminen Mestaruusliigassa alkaa osoittautua odotetun korkeatasoiseksi.

Oululaista Lentopalloseura Ettaa edustava Helenius oli kentän kuningas maanantaina, kun Etta kaatoi kotonaan Karelian Hurmoksen erin 3-1.

Heleniuksen kilpailupituus on lentopalloilijaksi vähäinen 186 senttimetriä, mutta ponnistusvoima ja muut fyysiset ominaisuudet ovat valioluokkaa. Sen tietää myös Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

– Lyönnin kovuus, kaikki liikkuminen, suunnanmuutokset. Monta hyvää yleispelaajaa on, mutta mielestäni Jan on koko liigan paras pelaaja fyysisesti, Kuoksa sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Eihän sillä ollut edes hiki! Hän pystyy pelaamaan vaikka toisen pelin putkeen saman tien.

Suomen maajoukkueestakin tuttu Helenius, 23, on aiemmin pelannut liigaa Rantaperkiön Iskussa, LEKA Volleyssa ja Raision Loimussa. Viime kausi kului Karhulan Veikoissa, Loimussa ja virolaisessa Tartossa.

Etta, hallitseva SM-hopeamitalisti, meni viime kauden jälkeen miltei täysin uusiksi. Maisemaa vaihtoivat Niko Haapakoski, Joonas Jokela, Antti Ronkainen ja Eetu Pennanen. Vaikean alun jälkeen alkaa tulla tulosta: oululaisryhmä on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä.

Hurrikaani-Loimaa johtaa miesten liigaa kahdeksan pisteen erolla Savo Volleyhin.

Maanantaina lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti pelasi kotonaan Nurmon Jymyä vastaan. Viesti vei kaksi ensimmäistä erää selvästi, mutta Jymy pakotti kamppailun täyteen viiteen erään. LP Viesti voitti lopulta 3-2.

Joukkueiden pisteykkösinä toimivat Viestin Nette Peit (26) ja Jymyn Maddie Haggerty (15).

Naisten liigaa johtaa LP Kangasala. LiigaPloki seuraa kolmen pisteen päässä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona miesten ottelulla Vantaa Ducks – Raision Loimu ja naisten kamppailulla Kangasala-Kuortane.