Tuomas Sammelvuon joukkueella vaihteeksi vastoinkäymisiä – ”Emme aliarvioineet vastustajaa”

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuo ja hänen valmentamansa Pietarin Zenit joutuivat vaihteeksi maistamaan tappion katkeraa makua Venäjän lentopalloliigassa.

ASK Nizhni Novgorod yllätti kotikentällään Zenitin erin 3-1. Liigan kärki on tasainen: yksi tappio pudotti ykkösenä käyneen Zenitin kertaheitolla viidenneksi.

– Tiesimme, että ASK pelaa hyvin kotonaan. Silti ottelun alku oli meiltä huono. Kotijoukkue pelasi laadukkaasti, ja meillä ei hyökkäys kulkenut, Sammelvuo kommentoi Zenitin verkkosivuilla.

– En usko, että aliarvioimme vastustajaa, paitsi ehkä alitajuisesti… ei ole ensimmäinen kerta, kun pelaamme huonosti hyvän voiton jälkeen. Analysoidaan ottelu ja otetaan opiksi.

Zenitillä on liigasta kahdeksan voittoa ja kolme tappiota. Eurooppalaisten kilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa Zenit pelaa torstaina Montenegrossa OK Budvaa vastaan. Kyseessä on neljännesvälierien ensimmäinen osaottelu.

Libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo palasi voittokantaan kaadettuaan vieraissa Fakel Novi Urengoin 3-1. Kerminen vaikuttaa Kuzbassin ykkösliberona.

Lokomotiv Novosibirsk johtaa Venäjän ”Superliigaa”. Kärkikolmikon täydentävät Moskovan Dynamo ja Kuzbass.

Passari Eemi Tervaportin loisto-otteet jatkuvat Kreikan lentopalloliigassa. Tervaportin edustama Olympiakos kukisti maanantaina PAOKin erin 3-1 ja harppasi takaisin sarjakärkeen. Luottohahmo Tervaportti pelasi tutusti täyden ottelun. Passipelin oheen hän merkkautti neljä pistettä.