Ylivoimaa lentopallon Mestarien liigassa: neljä voittoa, erät 12–0

Passari Benjamin Toniutti työssään. Kuva: CEV.eu

Puolalainen Zaksa on toistaiseksi ylivoimaisin joukkue lentopallon Mestarien liigassa.

Tiistaina Zaksa (Zaksa Kedzierzyn-Kozle) varmisti paikan pudotuspeleihin, vaikka alkulohkot ovat hädin tuskin puolivälissä. Zaksa on voittanut kaikki neljä otteluaan erin 3-0.

Belgialaisen Knack Roeselaren oli vuoro taipua tiistaina. Zaksan huippupassari Benjamin Toniutti johti peliä, ja erät menivät 25-19, 25-18, 25-20.

Steven Vanmedegael, Roeselaren päävalmentaja, myönsi, ettei hänen joukkueensa ollut valmis näin kovaan testiin.

– Pelkäsimme vaarallista vastustajaa liikaakin. Alku meni siihen, ja lopussa emme vaan pystyneet käyttämään mahdollisuuksiamme. Zaksan kaltainen kokenut joukkue ei anna heikkouksia anteeksi. Taistelimme kuitenkin loppuun asti, Vanmedegael kertasi.

Myös italialainen Civitanova on voittanut kaikki neljä otteluaan. Tiistaina joukkue kaatoi Ceske Budejovicen 3-1. Jiri Kovar tehoili voittajille 20 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 62-prosenttisesti pisteeseen.

Kolmannessa tiistaiottelussa venäläinen Fakel Novi Urengoi nousi 0-2-tilanteesta 3-2-voittoon Berlin Recycling Volleysin vieraana. Fakelin yleispelaaja Dimitri Volkov nousi tehomieheksi (+12) ja teki kaikkiaan 16 pistettä.

Libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo pelaa keskiviikkona kotonaan Ljubljanaa vastaan. Suomen maajoukkuevalmentaja Joel Banksin luotsaama Maaseik puolestaan ottaa vieraskentällä mittaa Kazanin Zenitin tähtikatraasta.

Eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kakkostasolla CEV Cupissa pelataan pääsystä puolivälieriin. Ensimmäisissä osaotteluissa Novosibirsk kaatoi Draisman 3-0, ja Ajaccio oli Mladost Brckoa parempi erin 3-1.

Lentopallon naisten Ranskan liigassa Nantes jatkaa kärjessä. Tiistaina Kaisa Alangon edustamalle joukkueelle tuli komea takaa-ajovoitto Vandœuvre-Nancysta vieraskentällä. Kotijoukkue johti erin 2-1, mutta Nantes nousi 3-2-voittoon. Alanko juoni peliä täydet viisi erää ja teki viisi pistettäkin.

Lentopallotuloksia Euroopasta 28.1.2020

Mestarien liiga, miehet

Zaksa – Knack Roeselare 3-0
Berlin RV – Fakel Novi Urengoi 2-3
Civitanova – Ceske Budejovice 3-1

CEV Cup, miehet

Novosibirsk-Draisma 3-0
Ajaccio – Mladost Brcko 3-1

Ranska, naisten liiga

Vandoeuvre-Nantes 2-3