Vantaa Ducks löysi vihdoin keinot voittaa, ja sekös veti valmentajalla suupielet ylöspäin

Kuva: Sami Nurmi

Lentopallon Mestaruusliigassa Vantaa Ducks löysi vihdoin keinot Raision Loimun voittamiseen.

Keskiviikkona joukkueet kohtasivat neljännen ja viimeisen kerran liigan runkosarjassa. Kaikki kolme aiempaa ottelua vienyt Loimu kaatui Vantaalla suoraan erin 3-0.

Ensimmäinen erä oli valtava taistelu (pisteet 30-28), mutta kaksi seuraavaa vantaalaisisännät veivät selkeämmällä erolla (molemmat 25-21). Neljän ottelun voittoputken katkeaminen miellytti Ducks-valmentaja Juho Rajalaa.

– Vetää kyllä valmentajallakin suupielet pitkästä aikaa ylöspäin. Ehkä nyt saa yhden yön nukkua rauhassa. Peli on ollut tuloillaan. On ollut vain ajan kysymys, milloin lukko aukeaa, Rajala kertoi lehdistötilaisuudessa.

Ducksin keskitorjuja Lauri Lehtonen on päässyt hyvään tikkiin: nyt tuli 14 pistettä ja joukkueen paras teholukema +12. Loimun hakkurina jatkoi Blake Leeson, joka tunnetaan paremmin keskitorjujana, ja viimeisteli 14 pinnaa.

Team Lakkapää on juuttumassa liigan jumboksi; Ducksin, Karelian Hurmoksen ja Ettan välille on toisaalta kehittymässä kiivas kamppailu liigakarsintojen välttämiseksi. Myöskään Loimu (9 voittoa) ei voi ottaa pudotuspelipaikkaa itsestäänselvyytenä.

Hurrikaani-Loimaa johtaa liigaa kahdeksan pisteen erolla Savo Volleyhin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa sarjakärki LP Kangasala otti vaihtoehtokokoonpanollakin pakkopisteet 3-0-voitolla Kuortaneen urheiluopistosta. Kuortane ei ole varsinainen liigajoukkue, vaan pelaa kertaalleen kaikkia liigajoukkueita vastaan.

Kangasalan uunituore hankinta Alexis Hart oli kokoonpanossa ja piipahti kentällä kolmannessa erässä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina naisten kamppailulla LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho.