Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Madsen pelasi oivallisesti EM-kisoissa viime syksynä. Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueesta tuttu Michaela Madsen palaa Hämeenlinnan Lentopallokerhoon.

Kerho tiedotti hankinnastaan keskiviikkona. Viimeksi ”Misu” on pelannut joukkueessa (silloin vielä HPK) kaudella 2016–2017.

Kausi 2017–2018 meni keskitorjuja Madsenilta ohi loukkaantumisen takia, seuraavan sesongin hän taas vietti Ranskan liigan Cannesissa. Ennen paluutaan Hämeenlinnaan hän edusti BWC Lendelede -joukkuetta Belgian liigassa.

Madsen on saanut Lendeledessä paljon vastuuta. Lähtemisen pääsyy on se, että seura jää liigasta vapaaehtoisesti tämän kauden jälkeen.

– Nyt sarjasijoituksella ei ole periaatteessa mitään väliä, joten olin valmis lähtemään. Olen ollut joukkueen kantavia voimia ja yksi pääpelaajista. On tietysti harmi jättää heidät tänne. Jouduin kuitenkin lähtemään omaksi parhaakseni, Madsen kommentoi Lentopallokerhon verkkosivuilla.

Hämeenlinnan tuoreisiin vahvistuksiin kuuluvat myös Ivana Jeremic ja Mikayla Shields. Joukkue on sarjassa kuudentena.

Naisten liigaa johtava LP Kangasala hankki puolestaan yhdysvaltalaisen yleispelaajan Alexis Hartin. Hart, 21 vuotta ja 183 senttimetriä, piipahti jo kentällä keskiviikkona Kuortane-kotivoitossa.

Joulun alla päättyneessä Pohjois-Amerikan yliopistolentopallossa Hart edusti tasokasta Minnesotan joukkuetta. Golden Gophers eteni aina neljän joukkueen lopputurnaukseen, ja Hart kuului joukkueen avainpelaajiin.

– Pidän jo kovasti valmennuksesta ja joukkueen kemiasta. Kaikki ovat todella mukavia, ja joukkueessa on hyvä kilpailuhenki, Hart kommentoi tuoreeltaan.

LiigaPloki: Nuori Tuuli Tuominen sai kaksoisedustusoikeuden. Tuominen, 18, voi nyt pelata myös Naarasleijonien joukkueessa A-nuorten otteluita. Lupaava lentopalloilija on päässyt kuluvalla kaudella maistamaan liigavauhtia ja on osoittanut omaavansa muun muassa vaikean aloitussyötön.

Lentopallon Mestaruusliigassa siirrot ovat mahdollisia vielä torstain ja perjantain ajan.