Lauri Kermisen joukkue kärkeen Mestarien liigassa – Kaislasalo ja Siirilä juhlivat CEV Cupissa

Samuli Kaislasalo. Kuva: CEV.eu

Suomen maajoukkuepelaajat Lauri Kerminen, Samuli Kaislasalo ja Tommi Siirilä tuulettivat otteluvoittoja keskiviikkona lentopallon eurokentillä.

Kermisen edustama venäläisjoukkue Kuzbass Kemerovo nousi Mestarien liigassa alkulohkonsa kärkeen kaadettuaan kotonaan Ljubljanan suoraan erin 3-0.

Libero Kermisen vaarallisuus tiedettiin: vierasjoukkueen aloitussyöttö kohdistui hänelle ainoastaan seitsemän kertaa. Kuzbassin valmentaja Georghe Cretu iloitsi puhtaasta voitosta.

– Olen tyytyväinen, että pelasimme näin hyvin kotiyleisön edessä. Ljubljana pystyy pelaamaan hyvää lentopalloa, mutta meillä on hyvä ja kunnianhimoinen joukkue. Pystyimme luomaan painetta alusta loppuun, kommentoi Cretu.

Suomen lentopallomaajoukkueen valmentaja Joel Banksin luotsaama belgialaisryhmä Maaseik joutui kokemaan Kazanin Zenitin kovuuden vieraskentällä. Zenit voitti 3-0, ja Maaseik pääsi yli 14 pisteen vain yhdessä erässä.

Mestarien liigan alkulohkoissa käydään kaksinkertainen sarja, joten jokaiselle joukkueelle kertyy kuusi ottelua. Neljän kierroksen jälkeen lohkokärjet ovat Civitanova, Kuzbass, Jastrzebski, Perugia ja Zaksa. Pudotuspeleihin jatkaa kahdeksan joukkuetta.

Lentopallon eurokilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa hakkuri Samuli Kaislasalon joukkue Lindemans Aalst taisteli 3-2-vierasvoiton Mladost Zagrebista. ”Kaisla” oli avauskokoonpanossa kaikissa erissä viidettä lukuun ottamatta ja teki 14 pistettä.

Tommi Siirilä ja Haching ottivat myös vierasvoiton. Barkom-Kazhany Lviv kaatui 3-0. Keskitorjuja Siirilä pääsi vaihdosta kentälle kahdessa erässä.

CEV Cupissa pelattiin neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut.