Lentopallon Mestaruusliiga: LP Viestiltä väkevää peliä, selkeä voitto Hämeenlinnan Lentopallokerhosta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa kohtasivat torstaina hallitseva kulta- ja hopeamitalisti. Mestari LP Viesti kaatoi kotonaan hopeajoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerhon suoraan erin 3-0.

Monena muuna kautena kyseessä olisi ollut kärkiottelu. Nyt liigan voimanpesistä kumpikaan ei ole edes kolmen parhaan joukossa.

Salohallissa erät päättyivät pistein 25-21, 25-20 ja 25-22. LP Viesti pystyi hyödyntämään Hämeenlinnan vastaanoton heiveröisyyden ja repimään leveän johdon jokaisessa erässä. Hämeenlinna paransi erien edetessä, mutta kotijoukkue piti ottelussa komennon alusta loppuun.

Vierasjoukkue kykeni hyökkäämään hyvin, tosin pallo saatiin hyvin passarille aivan liian harvoin.

Voittajien tehopelaajaksi nousi keskitorjuja Anna Czakan, jonka oma peli päätyi kymmenen pistettä plussalle. Eniten pisteitä Viestille teki yleispelaaja Nette Peit (16). Passit jakeli Veda Mansikkaviita.

Kerholle hakkuri Mikayla Shields ja yleispelaaja Ivana Jeremic tekivät molemmat 13 pinnaa. Libero Julia Porsanger ja nilkkaoperaatiosta kuntoutuva Suvi Kokkonen sen sijaan epäonnistuivat pahan kerran.

LP Kangasala johtaa naisten pääsarjaa kuuden pisteen erolla LiigaPlokiin. Viesti on neljäntenä ja Hämeenlinna kuudentena.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina ottelulla Puijo Wolley – LP Viesti.