Lentopallon Mestaruusliigassa siirtoaika meni umpeen – näin joukkueet muuttuivat

Joukkueet ovat nyt kauden 2019–2020 lopullisissa koostumuksissaan lentopallon Mestaruusliigassa.

Sarjamääräysten mukainen siirtoaika umpeutui perjantaina 31. tammikuuta.

Siirtoajan viime hetkien merkittävin nimi oli Michaela Madsen. Maajoukkueen keskitorjujan siirtyminen Hämeenlinnan Lentopallokerhoon varmistui torstaina. Madsen palaa Hämeenlinnaan pelattuaan puolitoista vuotta Ranskassa ja Belgiassa.

Huomattavaksi voi osoittautua myös yhdysvaltalaisen Alexis Hartin saapuminen LP Kangasalaan. Hart pelasi joulukuussa päättyneellä Pohjois-Amerikan yliopistokaudella Minnesotan korkeatasoisessa joukkueessa ja kuului sen avainpelaajiin.

Hallitseva Suomen mestari LP Viesti paikkaili passariosastoaan ykkösvalinta Viktoria Tutshashvilin loukkaannuttua Suomen Cupin loppuottelussa. Vahvuuteen tuli Sofia Lehto, joka on pelannut liiganousuun tähtäävässä Helsinki Volleyssa. Lehdolla on kaksoisedustus, jonka nojalla hän voi edustaa Naarasleijonien A-tyttöjä. Tutshashvilin loukkaantumisen jälkeen passivastuun on kantanut Veda Mansikkaviita.

Lisä Viestin kokonaisvahvuuteen on myös Saana Virtanen, jolla on kaksoisedustus Maskun Katajan B-tyttöihin.

Akaa-Volley: Keskitorjuja Aatu Pöllänen, 20, voi nyt kehityspelaajan kaksoisedustuksen turvin pelata miesten liigaotteluiden lisäksi Kyyjärven KyKy-Betsetissä 1-sarjaa.

Team Lakkapää: Atro Bergille tuli kehityspelaajan kaksoisedustus. Ykkössarjassa hänen joukkueensa on Napapiirin Palloketut ja liigassa Team Lakkapää.

Hieman aiemmin tapahtunutta…

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Mikayla Shields pelaa nyt hakkurina. Maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen on taas pelaavassa kokoonpanossa nilkkaoperaation jälkeen.

LiigaPloki: Jaidyn Blanchfield tuli vuodenvaihteen jälkeen yleispelaajaksi. Maddie Palmer loukkaantui joulukuussa, mutta on jo palannut kokoonpanoon. Salla Karhun kausi ohi.

Nurmon Jymy: Yleispelaaja Maddie Haggerty vahvistaa nurmolaisia. Hän on jo osoittautunut vaaralliseksi hyökkääjäksi.

Raision Loimu: Brasilialainen hakkuri Windson Ferreira joutui jättämään joukkueen käsivamman takia. Loimu tutkaili mahdollisuutta tehdä korvaava hankinta, mutta sellaista ei ole tullut tietoon. Blake Leeson, joka tunnetaan keskitorjujana, on paikannut hakkurina. Lisäksi vahvuuteen kuuluu Paavo Korhonen, joka on hakkuroinut pääosin Rantaperkiön Iskussa 1-sarjassa.

Uutisessa on lueteltu siirrot, jotka olivat tiedossa siirtoajan päätyttyä.