Nimimiehet sivussa, Savo Volleylle silti leveä voitto lentopallon Mestaruusliigassa

Savo Volleyn nuorta kaartia: Severi Savonsalmi ja Fedor Ivanov (taustalla). Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Savo Volleylla oli varaa kierrättää kokoonpanoa. Vaihtoehtoisellakin miehistöllä tuli lauantaina 3-0-kotivoitto Team Lakkapäästä.

Savon nimimiehet Antti Siltala ja Miro Määttänen eivät pelanneet ottelussa. Olli-Pekka Ojansivukin vain piipahti kentällä yhdessä erässä. Hakkurivastuun kantoi nyt Eetu Häyrinen. Jere Heiskanen ja Markuss Cielavs puolestaan ahkeroivat yleispelaajien tonteilla.

Siilinjärvellä erät päättyivät pistein 27-25, 25-16 ja 25-19.

Häyrinen hakkuroi 19 pisteen edestä. Lakkapään tuotteliain oli Olli Saarenmaa (11). Passari Ilja Ivanov, 16, teki liigadebyyttinsä Savo Volleyn väreissä. Joukkueen ykköspassari on hänen isoveljensä Fedor Ivanov.

– Ihan kiva oli pelata pikkuveljen kanssa, mutta pikkuisen nolotti hänen tekemisensä kentällä, huumorimiehenä tunnettu Fedor lohkaisi.

Rovaniemeläinen Team Lakkapää on voittanut kaudella vain kerran, ja liigakarsinnat alkavat näyttää väistämättömiltä.

Karsintapeikkoa hätistelevät Karelian Hurmos ja Vantaa Ducks kohtasivat Joensuussa. Ducks kuittasi toisen perättäisen voittonsa ja teki sen suoraan erin 3-0. Hakkuri Bojan Strugar viimesteli voittajille 17 pistettä.

Oulun nousukuntoinen Etta ei pystynyt yllätykseen Loimaalla. Hurrikaani-Loimaa palasi voittokantaan yhden tappion jälkeen viemällä kotikamppailunsa erin 3-1. Hurrikaani johtaa liigaa kahdeksan pisteen erolla Savo Volleyhin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kärkipään ottelussa Pölkky Kuusamo kukisti kotonaan LiigaPlokin erin 3-1. Pölkky on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä, LiigaPlokille taas koitui toinen perättäinen tappio.

LP-Vampula haki tärkeän, täyden pistepotin OrPolta. Ottelu Orivedellä päättyi 3-1. Voittajien pistekärki oli hakkuri Iina Andrikopoulou 15 merkinnällään.

LP Kangasala johtaa naisten liigaa neljän pisteen erolla Pölkkyyn.

Lentopallon Mestaruusliiga 1.2.2020

Hurrikaani-Etta 3-1
Savo-Lakkapää 3-0
Hurmos-Ducks 0-3

OrPo-Vampula 1-3
Pölkky-LiigaPloki 3-1