Edes Lelu Ojansivun 37 pisteen esitys ei riittänyt: Vantaa Ducks lennähti parhaaseen putkeensa yli kolmeen vuoteen

Kuva: Sami Nurmi

Lentopallon Mestaruusliigassa Vantaa Ducks on noussut parhaaseen lentoonsa yli kolmeen vuoteen.

Sunnuntaina Ducks puristi huikean vierasvoiton Savo Volleysta. Varkaudessa lopputulos 3-2 varmistui viidennen ja ratkaisseen erän päätyttyä pistein 19-17.

Mestaruusliigan runkosarjassa Ducks oli voittanut kolme perättäistä ottelua viimeksi marraskuussa 2016. Juho Rajalan valmentama vantaalaisjoukkue on alkuvuoden lentopalloilmiö: se on ainoana joukkueena kolmen voiton putkessa.

Hyökkäyksessä Bojan Strugar (24 pistettä) sai oivaa tulitukea Toni Kankaanpäältä ja Tommy Carmodylta. Marko Määttänen kantoi päävastuun aloitussyötön vastaanotossa, ja passit jakeli Michael Milstein.

Savon tähtihakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu tarjosi yleisölle 37 pisteen esityksen.

Komea taisteluvoitto vieraskentällä tuli myös Kokkolan Tiikereille, joka kaatoi Raision Loimun 3-2. Ratkaisuerä päättyi pistein 18-16. Kiihkeässä pelissä Loimun Tamir Hershko ja Tiikerien Jiri Hänninen saivat yhteensä yli 100 passia. Hershkolle kertyi 35 pistettä ja Hänniselle 30.

Oululainen Etta yllätti äskettäin VaLePan, mutta sunnuntaina yllätys ei enää onnistunut. VaLePa voitti kotonaan suoraan erin 3-0. Mikko Oivanen hakkuroi VaLePalle 14 pisteen edestä.

Häntäpään otatuksessa Karelian Hurmos otti tärkeän, täyden pistepotin 3-1-kotivoitolla Team Lakkapäästä. Vain yhden ottelun voittanut Lakkapää voi alkaa hiljalleen valmistautua liigakarsintoihin.

Hurrikaani-Loimaa johtaa miesten liigaa. Eroa kakkoseen, Savo Volleyhin, on seitsemän pistettä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy kohenteli pudotuspelimahdollisuuksiaan entisestään voittamalla Woman Volleyn. Kotivoitto rovaniemeläisistä tuli erin 3-1 ja Jody Larsonin 19 pisteen tahtiin.

LP Kangasala johtaa naisten liigaa neljän pisteen erolla Pölkky Kuusamoon.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona miesten kärkiottelulla Hurrikaani-Loimaa vastaan Akaa Volley.

Lentopallon Mestaruusliiga 2.2.2020

Hurmos-Lakkapää 3-1
Loimu-Tiikerit 2-3
Savo-Ducks 2-3
VaLePa-Etta 3-0

Jymy-WoVo 3-1