Lentopallosuosikki Toni Kankaanpää: ”Viimeisiä viedään uralla”

Kankaanpään näyte maajoukkueajoilta. Kuva: CEV.eu

Kun Vantaa Ducks tekee vahvaa kevätpyrähdystä lentopallon Mestaruusliigassa, yksi avainpelaajista on jälleen kerran seuraikoni Toni Kankaanpää.

Kankaanpää, 35, esiintyi vahvasti sunnuntaina, kun Ducks voitti vieraissa sarjakakkosen Savo Volleyn erin 3-2. Vantaalaisjoukkue meni samalla kolmen voiton putkeen: Mestaruusliigan runkosarjassa Ducks oli voittanut kolme perättäistä ottelua viimeksi yli kolme vuotta sitten.

Ulkomaankiertuetta (2006–2013) lukuun ottamatta Kankaanpää on pelannut lentopallouransa Suomessa. Korson Vedossa (edustusjoukkue on ollut vuodesta 2016 lähtien nimeltään Vantaa Ducks) kuluu 13. kausi, ja se saattaa olla myös viimeinen.

– Kivaahan tämä on joka kerta, kun pystyy terveenä pelaamaan. Viimeisiä viedään uralla. Yritetään nyt ottaa kaikki irti siitä, mitä on jäljellä, Kankaanpää kommentoi Savo-ottelun jälkeen Varkaudessa.

Suomen maajoukkueessakin pelannut Kankaanpää tunnetaan urheilijana, joka antaa aina kaikkensa ja luo henkeä. Kun onnistumisia tulee, saa se tuuletuksissa näkyä ja kuulua. Liigajyrä sanan parhaassa merkityksessä.

Loimulla alkoi ”uusi kausi”

Sunnuntain toinen lentopallotrilleri koettiin Raisiossa. Paikallinen Loimu joutui taipumaan Kokkolan Tiikereille erin 2-3.

Loimulla on nyt edessään uusi tilanne, sillä yhteistyö brassihakkuri Windson Ferreiran kanssa jouduttiin lopettamaan pelaajan käsivamman takia. Sunnuntain peliin valmentaja Kasper Vuorinen rakenteli liigatasolla erikoisen ratkaisun: Kasimir Vuorinen pelasi määritelmällisesti hakkurin paikalla (ristissä passarin kanssa), mutta toteutti yleispelaajan roolia. Blake Leeson puolestaan pelasi yleispelaajan paikalla, mutta toimi hakkurina.

– Alkoi vähän niin kuin uusi kausi. Kaikki systeemit pitää rakentaa uudestaan. Iso periaate on, että meidän pitää luoda systeemit pelaajien ominaisuuksien ympärille. Yritetään saada maksimit irti pelaajista, jotka meillä on, Kasper Vuorinen selvensi.

Ferreiran lähdön jälkeen Loimu on hävinnyt neljästä ottelustaan kolme.

Hurrikaani-Loimaa johtaa miesten liigaa, ja naisten pääsarjan kärjessä komeilee LP Kangasala. Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona miesten kärkiottelulla Hurrikaani-Loimaa vastaan Akaa-Volley.

Lentopallon Mestaruusliiga 2.2.2020

Hurmos-Lakkapää 3-1
Loimu-Tiikerit 2-3
Savo-Ducks 2-3
VaLePa-Etta 3-0

Jymy-WoVo 3-1