Jan Helenius: Lentopallon tähtipelaaja loukkaantui, pitkään sivussa

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Jan Helenius on loukkaantunut, ja hän joutuu olemaan pitkään poissa tositoimista.

Heleniuksen edustama Lentopalloseura Etta kertoi maanantaina, että yleispelaaja Helenius on sivussa pelikentiltä noin kuukauden ajan. Syynä on sunnuntaisessa ottelussa syntynyt nilkkavamma.

Takaisku on Ettalle valtava. Helenius on joukkueen avainpelaaja ja aivan keskeinen henkilö joukkueen kohentuneessa tuloskunnossa (viisi voittoa kahdeksaan viime otteluun).

Heleniuksen kilpailupituus on lentopalloilijaksi vähäinen 186 senttimetriä, mutta ponnistusvoima ja muut fyysiset ominaisuudet ovat valioluokkaa. Sen tietää myös Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

– Lyönnin kovuus, kaikki liikkuminen, suunnanmuutokset. Monta hyvää yleispelaajaa on, mutta mielestäni Jan on koko liigan paras pelaaja fyysisesti, Kuoksa sanoi tammikuussa.

Suomen maajoukkueestakin tuttu Helenius, 23, on aiemmin pelannut liigaa Rantaperkiön Iskussa, LEKA Volleyssa ja Raision Loimussa. Viime kausi kului Karhulan Veikoissa, Raision Loimussa ja virolaisessa Tartossa.

Kuluvalla kaudella Helenius on tehnyt liigassa 480 pistettä. Yleispelaajista vain Kokkolan Tiikerien Jiri Hännisellä on pinnoja enemmän (507).

Jos toipumisennuste pitää, Helenius kuntoutuu pudotuspeleihin mennessä. Tähtipelaajan ollessa poissa pudotuspelipaikkataistelusta tulee tosin entistä haasteellisempi. Nelikosta Etta, Vantaa Ducks, Loimu ja Karelian Hurmos yksi jää ulos pudotuspeleistä ja joutuu liigakarsintoihin. Team Lakkapää on jo käytännössä varma karsija.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymyä kohtasi epäonni, kun libero Pauliina Vilppola loukkaantui. Hänen kautensa on ohi selkävamman takia.