Lentopallon Mestaruusliigan realiteetit valkenevat Akaa-Volleylle – ”Jo puolivälierät iso haaste”

Akaa-Volleyn tähtihakkuri Urpo Sivula. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigan kärkiottelussa keskiviikkona Hurrikaani-Loimaa kaatoi Akaa-Volleyn suoraan erin 3-0.

Loimaalla pelatussa ottelussa isäntäjoukkue osoittautui huomattavasti terävämmäksi. Erät päättyivät pistein 25-19, 25-21 j a 25-19.

Ottelua seurasi paikan päällä 806 katsojaa.

Antti Ropponen, Hurrikaanin hakkuri, pommitti 15 hyökkäyspistettä ja yhden ässän. Akaa-kollega Urpo Sivula jäi 11 pisteeseen, ja hyökkäysten tappoprosentti oli hänen tasoonsa nähden vaatimaton 27.

Akaa-Volley pelaa parasta liigakauttaan, mutta terävimpään kärkeen sillä ei ole asiaa aivan vielä. Joukkue on osoittanut laadukkuutensa ottamalla keski- ja alakastin joukkueilta sarjapisteet korkealla prosentilla. Kärkijoukkueita (Hurrikaani, Savo Volley, VaLePa) vastaan on kuitenkin vaikeaa.

Päävalmentaja Oliver Lüütsepp myöntää Akaa-Volleyn realiteetit rehdisti.

– Meille ensimmäinen tavoite on pudotuspelipaikka. Jo puolivälierät ovat iso haaste, Lüütsepp sanoi keskiviikkoisen kamppailun jälkeen.

– Kaikki sanovat, että pelaamme tällä kaudella niin hyvin, mutta täytyy muistaa, että kolme muuta pelaavat vuodesta toiseen paremmilla budjeteilla, ja niillä on parempi menestyshistoria. Pelaamme kyllä ihan hyvää lentopalloa, mutta haluamme silti parantaa.

Akaan otteluohjelma jatkuu vaikeana. Neljästä seuraavasta ottelusta kolme on kärkijoukkueita vastaan (VaLePa kahdesti, Hurrikaani kerran).

Hurrikaani-Loimaa johtaa liigaa koottuaan 28 ottelusta 73 pistettä. Toisena on Savo (26, 63), kolmantena VaLePa (24, 55) ja neljäntenä Akaa (25, 54).

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina miesten ottelulla Team Lakkapää – Kokkolan Tiikerit ja naisten kamppailulla LP Viesti – Kuortane.