LP Salo jää ilman kotivoittoa lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

LP Salon kausi lentopallon naisten Mestarien liigassa jää ilman kotivoittoa.

Puolalainen Budowlani Lodz haki keskiviikkona Salosta 3-0-voiton. Erät päättyivät pistein 33-31, 25-21 ja 25-19. Yleisömäärä Salohallissa oli mainio 1 532.

Salo (kotimaan kentillä LP Viesti) on hävinnyt kaikki viisi alkulohko-otteluaan. Joukkue jää lohkon viimeiseksi. Jäljellä on vieraskamppailu Fenerbahcea vastaan.

Viimeisessä kotiottelussaan Salo esitti hyvää lentopalloa, vaikkei siitä saanutkaan muistoksi edes erävoittoa. Avauskokoonpanossa pelasivat passari Veda Mansikkaviita, hakkuri Katarina Pilepic, yleispelaajat Nette Peit ja Anu Ennok, keskitorjujat Anna Czakan ja Nea Haatainen sekä libero Eveliina Rautiainen.

Joukkueiden pisteykköset olivat Pilepic (20) ja Lodzin Anastasiia Kraiduba (14). Salolaisjoukkueen avainpelaajat Viktoria Tutshashvili ja Kayla Haneline olivat loukkaantuneina sivussa.

Eveliina Rautiainen harmitteli parhaan otteen menettämistä mallikkaan alun jälkeen.

– Ensimmäiset puolitoista erää pelasimme hyvin, mutta jollain tavalla lataus meni ensimmäiseen erään ja sen menettämiseen. Tulokseen ei voi olla tyytyväinen, kun voittoa lähdettiin hakemaan ja 3-0 hävittiin. Jokaisesta tappiosta löytyy jotain opittavaa, Rautiainen kertasi.

Passari Kaisa Alangon edustama ranskalaisjoukkue Nantes koki Mestarien liigassa takaiskun. Alba Blaj voitti kotiottelunsa erin 3-1. Stuttgart (libero Roosa Koskelo) puolestaan voitti kotonaan LKS Lodzin 3-1 ja kohenteli pudotuspelimahdollisuuksiaan.

Lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kolmostasolla Challenge Cupissa hakkuri Piia Korhonen ja Dresden etenivät kahdeksan parhaan joukkoon kaadettuaan kaksiosaisessa ottelussa Stiinta Bacaun 3-0 ja 3-1. Keskiviikkoisessa 3-1-vierasvoitossa Korhonen oli yhdessä erässä avauskokoonpanossa. Bacaun joukkueessa pelaa keskitorjuja Laura Pihlajamäki.

Pölkky Kuusamo putosi Challenge Cupista jouduttuaan toteamaan ranskalaisen Beziersin liian kovaksi. Beziers voitti kotonaan 3-0 ja keskiviikkona Kuusamossa 3-2.