Vierasvoitto Savo Volleysta, maajoukkuepelaaja Markus Kaurto taas vahvuudessa – VaLePalle huippu-uutisia tuplasti

Markus Kaurto (14) pelaa taas. Kuva: FIVB

Lentopallon Mestaruusliigan kärkipään ottelussa Suomen mestari VaLePa nujersi vieraskentällä Savo Volleyn sunnuntaina.

Siilinjärvellä lopputulos oli 3-0. Erät päättyivät pistein 25-22, 25-15 ja 25-21.

Keskinäinen ottelu oli joukkueille kauden neljäs ja viimeinen. VaLePa otti nyt ensimmäisen otteluvoittonsa Savosta. Todella tervetulleen uutisen VaLePa sai myös maajoukkuepelaaja Markus Kaurton paluusta. Keskitorjuja Kaurto oli loukkaantumisen takia pelannut vain neljä liigaottelua.

Sunnuntaina kokeneet hakkurit pommittivat: Mikko Oivanen teki VaLePalle 19 pistettä ja Olli-Pekka Ojansivu Savolle 16.

Vantaa Ducksin hyvä lento jatkui Korsossa, missä Karelian Hurmos kaatui erin 3-1. Ducks paistattelee liigan kuumimpana viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Myös yleisö alkaa herätä. Katsojamäärä 534 ylittää vantaalaiskeskiarvon reippaasti.

Akaa-Volley kävi hakemassa täyden pistepotin 3-0-voitolla Ettasta. Akaalla oli alla kolme perättäistä tappiota. Akaan Eetu Pennanen, entinen Ettan mies, oli täysin ylivoimainen hyökkäyksessä. Hän teki 14 pistettä ja päätti hyökkäyksensä peräti 65-prosenttisesti pisteeseen. Ottelu käytiin poikkeuksellisesti Iin liikuntakeskuksessa.

Hurrikaani-Loimaa johtaa miesten lentopalloliigaa 12 pisteen erolla Savo Volleyhin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo nousi kahden pisteen päähän sarjakärki LP Kangasalasta voitettuaan vieraissa Hämeenlinnan Lentopallokerhon 3-1. Kuusamolaisjoukkueella on meneillään kuuden ottelun voittoputki.

Hämeenlinnalle pudotuspelipaikka on varma. Puolivälierät se aloittaa vieraskentällä, sillä loppusijoitus runkosarjassa on korkeintaan viides.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kahdella miesten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 16.2.2020

Etta-Akaa 0-3
Savo-VaLePa 0-3
Ducks-Hurmos 3-1

Hämeenlinna-Pölkky 1-3