Lentopallon Mestarien liiga: suomalaisjoukkue jäi ensimmäisen kerran ilman pisteitä

Kuva: CEV.eu

LP Salon taival lentopallon naisten Mestarien liigassa päättyi ilman voittoja ja ilman sarjapisteitä.

Tiistaina Salo (kotimaan kentillä LP Viesti) hävisi vieraissa turkkilaiselle Fenerbahcelle. Ottelu päättyi tulokseen 3-0 erien mentyä kotijoukkueelle pistein 25-17, 25-12 ja 25-14.

Viimeiset ottelut olivat Salolle erityisen hankalat, sillä kokoonpanosta puuttuivat avainpelaajat Viktoria Tutshashvili ja Kayla Haneline. Tiistaina joukkue sentään sai takaisin Anna Czakanin ja Nette Peitin, jotka olivat viikonloppuna sivussa kotimaisesta liigaottelusta.

Mestarien liigan alkulohkossa Salo hävisi kaikki kuusi otteluaan ja jäi sarjapisteittä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen joukkue jää ilman sarjapisteitä nykymuotoisessa lentopallon Mestarien liigassa.

Alkulohkon voitti Eczacibasi VitrA Istanbul. Se etenee puolivälieriin. Toiseksi sijoittui Fenerbahce ja kolmanneksi Budowlani Lodz.

Kolmen kauden jälkeen suomalaisilla naisten joukkueilla on vain tappioita Mestarien liigasta. Ainoan suomalaisen otteluvoiton on ottanut Ford Store Levoranta Sastamala (VaLePa) joka voitti miesten Mestarien liigassa PAOK Thessalonikin syksyllä 2017.

Suomalaiset joukkueet lentopallon Mestarien liigassa 2015–2020

2015 LP Salo: 6 ottelua, ei otteluvoittoja, 7 erävoittoa, 2 sarjapistettä

2018 Ford Store Levoranta Sastamala: 6 ottelua, 1 otteluvoitto, 4 erävoittoa, 2 sarjapistettä

2019 Hämeenlinna: 6 ottelua, ei otteluvoittoja, 2 erävoittoa, 1 sarjapiste

2020 LP Salo: 6 ottelua, ei otteluvoittoja, 1 erävoitto, ei sarjapisteitä