LP Kangasala komeassa liidossa – kärki karkaa LiigaPlokilta lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa ottivat perjantaina voitot LP Kangasala, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Woman Volley.

LP Kangasala venytti liigajohtoaan kaatamalla kotonaan LiigaPlokin suoraan erin 3-0. Kangasala johtaa liigaa nyt viiden pisteen erolla Pölkky Kuusamoon.

Voittajien hyökkäyspelin Mary-Kate Marshall hoiteli melkein yksin: 16 hyökkäyspistettä ja 20 pinnaa kaikkiaan. Maddie Palmer ehti toisella puolen verkkoa 10 pisteen saaliiseen.

Keskitorjuja Roosa Laakkonen kuuluu LP Kangasalan avainpelaajiin.

– Tärkeät kolme pistettä. Saatiin omalla syötöllä hyvin vastustajan peliä rikki ja siitä oman puolustuksen kautta pinnoja. Noudatettiin hyvin torjuntataktiikkaa. Omalla puolella pysyi koko pelin läpi rentous ja peli-ilo, joka varmasti näkyi myös katsomoon, Laakkonen sanoi.

LiigaPloki oli naisten liigan ykkösnimi syyskaudella, ja tammikuussa tuli vielä Suomen Cupin mestaruuskin, mutta liigan kärkipäässä se on menettämässä otteensa. Neljästä viime ottelustaan LiigaPloki on voittanut ainoastaan yhden.

Hämeenlinna otti pakkovoiton sarjajumbo Puijo Wolleysta 3-0-lukemin, vaikka vakiokasvot Suvi Kokkonen ja Karoliina Friberg eivät pelanneet. Nousija Puijo Wolley valmistautuu jo liigakarsintoihin.

Pakkovoitto tuli myös rovaniemeläiselle Woman Volleylle, joka kaatoi kotikentällään ”sparraajajoukkue” Kuortaneen 3-1. Kuortaneen urheiluopiston nuoret pelaavat runkosarjassa yhden ottelun kaikkia Mestaruusliigan ryhmiä vastaan.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina kolmella miesten ja kolmella naisten kamppailulla.