Hurrikaani-Loimaa, Savo Volley ja VaLePa näyttivät, mikä on kärjen mahti lentopallon Mestaruusliigassa

Maajoukkuemies Sakari Mäkinen tykitti Hurrikaanille 16 pistettä lauantaina. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Vantaa Ducks, Oulun Etta ja Karelian Hurmos ovat nauttineet nousutrendistä, mutta lauantaina tulivat vastaan kärkijoukkueet – ja realiteetit.

Koko kolmikko hävisi ottelunsa erin 0-3.

Ducks on esittänyt parastaan moneen vuoteen. Lauantaina kärkijoukkue Hurrikaani-Loimaa iski kuitenkin kotisalissaan puhtaat voittonumerot. Ducksilta katkesi viiden ottelun mittainen voittoputki.

Sarjakakkonen Savo Volley pelasi Ettan vieraana ja kuittasi 3-0-tuloksen eräpistein 25-14, 25-17 ja 25-19. Kolmonen, VaLePa, puolestaan nitisti kotonaan Hurmoksen (25-22, 25-22, 25-20).

Hurrikaani johtaa liigaa 12 pisteen erolla Savo Volleyhin. Alakastissa Ducks, Raision Loimu, Hurmos ja Etta taistelevat kolmesta viimeisestä pudotuspelipaikasta (ja samalla karsintojen välttämisestä). Nelikko on kolmen pisteen sisällä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa OrPo varmisti paikan pudotuspeleihin. Kotona Orivedellä tuli 3-0-voitto LiigaPlokista. Kolmas perättäinen voitto nosti OrPon pistesaldon lukemaan 32, joten joukkue jättää varmasti taakseen ainakin Woman Volleyn ja Puijo Wolleyn. Liigakarsintoihin Puijo saa seurakseen joko WoVon tai Nurmon Jymyn.

LiigaPlokin kevätkausi jatkuu erittäin vaikeana. Viiteen otteluun on tullut vain yksi voitto. Valmentaja Alessandro Lodi tunnistaa tilanteen.

– Tällä esityksellä ei pitkälle mennä pudotuspeleissä. Sarja on niin tasainen, että jos pelaamme tällä tasolla ja vastaan tulee mikä joukkue tahansa sijoilta 3-6, pitää meidän löytää tasomme, Lodi sanoi perjantaisen Kangasala-tappion jälkeen.

LP-Vampula vääntää tosissaan paikasta neljän parhaan joukkoon. Nyt tuli selkeä 3-0-voitto nousijajoukkue Puijo Wolleysta.

LP Kangasala johtaa naisten liigaa enää kahden pisteen erolla Pölkky Kuusamoon. Lauantaina Pölkky otti 3-0-voiton Kuortaneen urheiluopiston nuorista.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kolmella miesten ja kahdella naisten kamppailulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 22.2.2020

Etta-Savo 0-3
Hurrikaani-Ducks 3-0
VaLePa-Hurmos 3-0

Pölkky-Kuortane 3-0
Vampula-Puijo 3-0
OrPo-LiigaPloki 3-0