Lentopallon uusi suurseura valtasi heti runkosarjavoiton, mutta liiganousu ei ole realismia

Kuva: Taisto Naukkarinen

Lentopallon 1-sarjassa runkosarjavoitot ottavat Lempo-Volley ja Helsinki Volley.

Miesten ykkösessä Lempo-Volley valtaa runkosarjatittelin heti ensimmäisellä kaudellaan. Seura syntyi viime keväänä Lempäälän Jyryn ja Lempäälän Kisan fuusiona. Kertaheitolla kehkeytyi yksi Suomen suurimmista lentopalloseuroista.

Mestaruusliigan ja 1-sarjan päätyttyä pääsevät 1-sarjan kaksi parasta yrittämään liiganousua liigan kahta viimeistä vastaan. Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio huomauttaa, että vielä ei aika ole kypsä pyrkiä pääsarjaan.

– Liiganousu ei ole tavoitteemme. Ykkösen mestaruus on meidän maalimme ja kultamitalimme, Raunio kertoo Lentopallo.infolle.

– Nousuun ei realistisia mahdollisuuksia ole. Nykybudjetti pitäisi viisinkertaistaa, jotta järkevällä tavalla liigaa voisi pelata. Lempäälässä ja Pirkanmaalla, Tampereen talousalueella, isojen seurojen puristuksessa ei liigabudjetin kokoaminen ole juuri nyt meille realismia.

Tampereella ja ympäristössä hallitsevat suuret jalkapallo- ja jääkiekkoseurat. Pienemmillä tekijöillä riittääkin tekemistä äänen kuuluviin saamiseksi.

– Se pätee niin lentopallossa kuin muissakin lajeissa. Mikä on tilanne noin viiden vuoden säteellä, on eri juttu. Nyt ei ole mahdollisuutta yrittää liigaan, ellei sitten venäläiskiinalainen oligarkki lähde hankkeen takuumieheksi, Raunio veistelee.

Lempo-Volley varmisti 1-sarjan runkosarjavoiton hyvissä ajoin. Hyvätasoisia joukkueita kuitenkin riittää. Esimerkiksi TUTO Volley ja Nurmon Jymy ovat esiintyneet mallikkaasti.

– Ykkössarja on ollut tällä kaudella tasaisempi kuin muutamilla edellisillä. Ehkä timanttisin kärki puuttuu, mutta kaikki playoffeihin pääsevät joukkueet ovat laatusakkeja. Kuten runkosarjan loppu on näyttänyt, yllätyksiä on tullut. Veikkaan niiden jatkuvan pudotuspeleissä.

– Lempolla on pitkähkö pelitauko runkosarjan lopussa, mikä mietityttää. Joukkue on kuitenkin terve ja tahtotila uudella fuusioseuralla on edetä aina ykkössarjan finaaleihin asti, Juha Raunio sanoo.

Naisten 1-sarjassa Helsinki Volley varmisti runkosarjavoiton lauantaina. Joukkueella on 20 ottelun jälkeen vain kaksi tappiota. Kakkoseksi taipuu Raision Urheilijat, ja kolmospaikan ottaa Oulun Kisko.

Lentopallon 1-sarjan runkosarjat päättyvät sunnuntaina 1. maaliskuuta. Kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.