Ensimmäistä kertaa Mestaruusliigan historiassa: runkosarjan voittaa muu joukkue kuin LP Viesti tai Hämeenlinna

Yksi monista kohtaamisista: HPK ja Viesti finaaleissa 2017

Ensimmäistä kertaa lentopallon naisten Mestaruusliigan historiassa runkosarjan voittaa jokin muu joukkue kuin LP Viesti tai Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Keväällä 2020 runkosarjan voittaa LP Kangasala tai Pölkky Kuusamo.

Runkosarjan vuonna 2010 alkaneessa lentopallon Mestaruusliigassa on voittanut aina joko LP Viesti tai Hämeenlinna (joka runkosarjan voittaessaan kaudella 2016-2017 käytti vielä nimeä HPK). Kuluvalla kaudella Viesti voi yltää korkeintaan kolmanneksi ja Hämeenlinna kuudenneksi.

Myös SM-kulta on mennyt Mestaruusliigan aikakaudella aina Saloon (seitsemän kertaa) tai Hämeenlinnaan (kaksi kertaa).

Molemmilla valtajoukkueilla kuluu vaikea kausi, osin loukkaantumisten takia. Hämeenlinna on saamassa rivinsä kuntoon sairastuvan tyhjenemisen ja pelaajahankintojen myötä. LP Viestiltä sen sijaan puuttuvat avainpelaajat: passari Viktoria Tutshashvili ja keskitorjuja Kayla Haneline.

Kun lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarjaa on jäljellä 2–4 kierrosta, vahvimmilla runkosarjatitteliin on LP Kangasala, jolla on 64 pistettä kasassa. Pölkyllä pisteitä on 59. Kangasala pelaa vielä kaksi ja Pölkky kolme ottelua.

Liigan alakerrassa Nurmon Jymy ja Woman Volley taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikasta ja samalla karsintojen välttämisestä. Nousijajoukkue Puijo Wolleylle karsintoihin joutuminen on varma.

Sunnuntaina lentopallon Mestaruusliigassa pelattiin viisi ottelua. Sarja jatkuu tiistaina miesten ottelulla Loimu-Etta.

Lentopallon Mestaruusliiga 23.2.2020

Akaa-Hurmos 3-1
Lakkapää-Savo 0-3
VaLePa-Tiikerit 3-1

Viesti-Hämeenlinna 1-3