Huippupelaajille loukkaantumisia lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon Mestaruusliigassa Antti Ropponen ja Brittany Maxwell ovat toistaiseksi poissa tositoimista.

Ropponen, Hurrikaani-Loimaan hakkuri, loukkaantui lauantaisessa ottelussa Vantaa Ducksia vastaan. Häneltä pyörähti nilkka.

– Ropponen tippui ilkeän näköisesti oman hyökkäyssuorituksensa jälkeen pallon päälle, jolloin nilkka pyörähti ympäri. Heti pelin jälkeen ei ollut vielä tietoa vamman vakavuudesta, Hurrikaani raportoi.

Maanantaina Hurrikaani kertoi somessa, että ”Rane” Ropponen oli käynyt sairaalassa tutkimuksissa, joissa selvisi, että sairausloma kestää viikkoja. Luunmurtumia pelaajan nilkassa ei kuitenkaan ole.

Tehokas ja suoritusvarma Ropponen on suuri syy siihen, että Hurrikaani on johtanut lentopallon Mestaruusliigaa lähes koko kauden ajan. Hän johtaa liigan pistepörssiä tehtyään 568 pinnaa. Ropposella on kokemusta myös Suomen maajoukkueesta.

Antti Ropposen sairausloma tietänee vastuuta Tino Vuorelle, 24. Hän on kuluvalla kaudella pelannut 13 erässä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamoa edustava Brittany Maxwell puolestaan loukkasi polvensa lauantaina Kuortane-ottelussa. Hänet kannettiin kentältä toisessa erässä. Hänen vammansa vakavuudesta ei ole toistaiseksi tietoa.

Yhdysvaltalainen Maxwell liittyi Pölkyn vahvuuteen vuodenvaihteessa. Hänellä on kokemusta sekä yleispelaajan että hakkurin roolista. Vasenkätinen Maxwell pelasi Pohjois-Amerikan yliopistolentopalloa DePaulin joukkueessa. Hän sai kahdesti valinnan Big East -konferenssin tähdistöjoukkueeseen.

LP Viesti: Tähtipassari Viktoria Tutshashvili lähenee pelikuntoa. Hän oli sunnuntaina jo lämmittelyssä mukana. ”Viki” loukkasi akillesjännettään Suomen Cupin loppuottelussa tammikuussa. Keskitorjuja Kayla Haneline on edelleen sivussa.

VaLePa: Pitkään sivussa ollut keskitorjuja Markus Kaurto on pystynyt pelaamaan jo täysiä otteluita.

Savo Volley: Yleispelaaja Miro Määttänen on mahdollisesti koko loppukauden sivussa. Hän kävi alkuvuodesta olkapääleikkauksessa.

Lentopallon Mestaruusliiga 23.2.2020

Akaa-Hurmos 3-1
Lakkapää-Savo 0-3
VaLePa-Tiikerit 3-1

Viesti-Hämeenlinna 1-3