Savo Volley taistelee tosissaan runkosarjan voitosta lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Savo Volley otti perjantaina vakuuttavan kotivoiton Akaa-Volleysta.

Iisalmessa käyty kamppailu päättyi Savon 3-0-voittoon. Erät päättyivät pistein 25-21, 25-12 ja 25-18.

Olli-Pekka Ojansivu hakkuroi ottelun lyhyyteen nähden huimat 20 pistettä Savo Volleylle. Passit jakeli nuori maajoukkuemies Fedor Ivanov. Akaan Joni Mikkonen ehti yhdeksään pisteeseen.

Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen hehkui tyytyväisyyttä voittajien esitykseen.

– Olen tosi iloinen pelaamisestamme tänään. Harvoin olen näin tyytyväinen pelin jälkeen. Torjunta-puolustuspelaamisemme alkaa loksahdella paikalleen jokaisen pelaajamme pääkopassa, Tuovinen kommentoi.

Mestaruusliigan kärjessä Hurrikaani-Loimaalla on 82 pistettä ja Savolla 76. Molemmilla on neljä ottelua jäljellä.

Vaikka Hurrikaani on johtanut liigaa käytännössä koko kauden, on runkosarjan voittotaisteluun tullut olennainen käänne. Hurrikaanin tehohakkuri Antti Ropponen loukkaantui viime viikonloppuna, mikä heilauttaa tuntuvasti kärkijoukkueiden välisiä voimasuhteita.

Mahdollisuutensa on vielä myös VaLePalla, jolla on kasassa 72 pistettä ja yksi ottelu vähemmän kuin Hurrikaanilla ja Savo Volleylla. Akaalle perjantainen tappio merkitsi sitä, että runkosarjasijoitus on melkoisella todennäköisyydellä neljäs.

Akaa-Volley hävisi kahden päivän sisään kahdesti 0-3. Torstaina tuli takkiin Karelian Hurmokselta. Tähtihakkuri Urpo Sivula oli poissa kokoonpanosta molempina päivinä. Hän on juuri saanut perheenlisäystä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina yhdellä miesten ja kolmella naisten ottelulla.