Antti Esko: VaLePa jäädyttää pitkäaikaisen luottopelaajan pelinumeron

Kuva: Mäsi

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa jäädyttää Antti Eskon pelinumeron 3.

”Paita kattoon” -teemalla juhlitaan lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan päätöskierroksella 15. maaliskuuta. VaLePa, jossa pelaa Antin isoveli Mikko Esko, isännöi Sastamalassa Hurrikaani-Loimaata.

Antti Esko toimi pitkään VaLePan kapteenina ja passarina. Seurassa hän oli voittamassa Suomen mestaruutta vuosina 2012 ja 2014. Belgiassa ammattilaisena käynyt Esko pelasi viimeisen kotimaisen liigaottelunsa keväällä 2016.

Suomea Antti Esko edusti 24 A-maaottelussa.

Aiemmin VaLePa on jäädyttänyt Edouard Venskin pelinumeron.

Hurrikaani-Loimaa nosti Matti Oivasta ja pelinumeroa 15 kunnioittavan bannerin kattoon tammikuussa. Lisäksi suomalaisessa lentopalloilussa pelinumero on jäädytetty esimerkiksi Petteri Laurilalta (Vantaa Ducks / Korson Veto), Aki Riihimäeltä (Pielaveden Sampo) ja Jukka Vehviläiseltä (Hurrikaani).

Suomi on jääkiekkomaa, ja jääkiekosta pelinumeroiden jäädytysperinnekin juontaa. Tiettävästi ensimmäinen urheilija, jonka pelinumero jäädytettiin, oli Toronto Maple Leafsin NHL-jääkiekkoilija Ace Bailey. Leafs jäädytti hänen numeronsa 6 vuonna 1934.