Runkosarjan voittaja ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella lentopallon naisten Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarjan voittaja varmistuu vasta viimeisellä ottelukierroksella.

Asia varmistui lauantaina, kun Pölkky Kuusamo löi kärkiottelussa LP Kangasalan erin 3-1. Ennen kaksikon viimeisiä otteluita Pölkyllä on sarjakärjessä 65 pistettä, ja Kangasala on toisena 64 pisteellä.

Lauantaina 7. maaliskuuta Pölkky, jota valmentaa Timo Tolvanen, pelaa vieraissa Puijo Wolleyta vastaan. Arttu Keräsen luotsaama Kangasala vierailee OrPon salissa.

Arttu Keränen olisi mieluusti nähnyt parempaa puhtia joukkueeltaan.

– Tämä oli meille peli, jossa meidän piti mitata, kuinka pystymme pelaamaan, kun pelissä on isot panokset. Siksi olen pettynyt esitykseemme. Luonnetta ja taistelutahtoa oli vain näennäisesti. Teimme pelin aikana myös vääriä valintoja, Keränen kommentoi.

Mestaruusliigan historiaan saadaan uusi runkosarjaykkönen, sillä liigan aikakaudella (2010 alkaen) runkosarjan voitto on mennyt aina LP Viestille tai Hämeenlinnalle.

Rovaniemellä Woman Volley juhli lauantaina 3-2-voittoa LP Viestistä. Viesti pelasi reservipitoisella joukkueella, mutta se ei muuta tosiasiaa, että WoVo kaatoi Suomen mestarit. Voitto tuli vieläpä nousulla 0-2-tappiotilanteesta.

WoVo on sarjassa yhdeksäntenä, ja sillä on vielä teoreettiset mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin ja välttää karsinnat. Viimeisessä pudotuspelipaikassa on kiinni Nurmon Jymy.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa kärkijoukkue Hurrikaani-Loimaa joutui haasteelliseen tilanteeseen huippuhakkuri Antti Ropposen loukkaannuttua. Lauantaina tuli kuitenkin puhdas 3-0-voitto Kokkolan Tiikerien vieraana.

Hurrikaanin hakkurina pelasi Tino Vuori. Tosin vain nimellisesti: hänelle tuli ainoastaan 15 passia Sakari Mäkisen ja Tapio Toiviaisen hoidettua päävastuun hyökkäyksessä.

Mestaruusliigaa Hurrikaani johtaa yhdeksän pisteen erolla Savo Volleyhin. Savolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Lentopallon Mestaruusliiga 29.2.2020

Tiikerit-Hurrikaani 0-3

Puijo-OrPo 0-3
Pölkky-Kangasala 3-1
WoVo-Viesti 3-2