Lähes kaikki urheilu on peruttu tai lykätty, mutta Venäjän lentopalloliiga jatkuu

Lauri Kerminen kuuluu avainpelaajiin niin Venäjän liigassa kuin Suomen maajoukkueessa. Kuva: CEV.eu

Kilpalentopalloilu on tauotettu tai peruttu lähes kaikkialla, mutta Venäjän pääsarjaa pelataan.

Sunnuntaina Venäjän Superliigassa pelattiin ensimmäisen pudotuspelikierroksen ensimmäiset osaottelut. Tuomas Sammelvuon ja Lauri Kermisen joukkueet esiintyivät voitokkaasti.

Libero Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo kaatoi vieraissa Dinamo-Lon erin 3-1. Kerminen kantoi tutusti paljon vastuuta vastaanotto- ja puolustuspelissä.

Kuzbass, hallitseva Venäjän mestari, menestyy myös Mestarien liigassa. Joukkue on edennyt Euroopan ykköskisassa neljän parhaan joukkoon. Kilpailu on toistaiseksi jäissä.

Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit kukisti vieraissa Belogorie Belgorodin suoraan 3-0. Hakkuri Georg Grozer ja yleispelaaja Oreol Camejo tekivät Zenitille 16 pistettä mieheen.

Sammelvuo keskittyy työhönsä, vaikka koronaviruksen uhka on alati läsnä.

– Emme voi asialle mitään, voimme vain seurata uutisia ja jatkaa työntekoa. Koskaan ei tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Tilanne maailmalla ei ole yksinkertainen. Mutta ihmisten terveys on aina tärkeintä, Sammelvuo kommentoi.

Lisäksi sunnuntaisissa otteluissa Krasnojarsk voitti kotonaan Fakel Novi Urengoin 3-2 ja Moskovan Dynamo vieraissa Jugran 3-1.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pelaa kahdeksan joukkuetta, joten liossa on neljä jatkopaikkaa. Kuuden parhaan joukkoon Lokomotiv Novosibirsk ja Kazanin Zenit pääsivät suoraan runkosarjan kahtena parhaana.

Toistaiseksi Venäjällä on tullut koronavirustapauksia julki verrattain vähän. Viruksen leviämisen vastaisia toimia tosin tehostetaan.