Näin seurat reagoivat lentopallon Mestaruusliigan ennenaikaiseen loppuun

Lentopallokauden ennenaikainen loppuminen teki monelle kipeää, mutta yhteisössä vallitsee positiivinen ilmapiiri.

Moni vannoo urheilun nimeen. Koronaviruspandemian keskellä on silti ymmärrettävä, että nyt tärkein asia on oma ja lähimmäisten terveys. Viime viikon lopulla tehtiin päätökset miesten ja naisten liigojen 2019-2020 lopettamisesta.

Kuten Kokkolan Tiikerit sen osuvasti kiteytti: ”Tiikerit tukee päätöstä ainoana oikeana vaihtoehtona vallitsevassa tilanteessa, ihmisten terveys on meille tärkein prioriteetti.”

Samoilla linjoilla on Raision Loimu: ”Paljon tuli kaudella torjuttua lentopalloa, mutta nyt on aika kaikkien keskittyä koronan torjumiseen. Nyt kotiutetaan kaikki ulkomaalaiset kotimaihinsa karanteeniin vielä, kun he lentämään pääsevät ja kotimaisten kesken keskitytään pysymään terveinä täällä Suomessa.”

Karelian Hurmos: ”Nyt on aika olla yksi joukkue, jolla on yksi ainut vastustaja.”

Lentopalloseura Etta: ”Ihan tällä tavalla ei varmasti kukaan olisi halunnut kautta päättää, mutta näissä poikkeusolosuhteissa tämä päätös on ainoa oikea.”

Team Lakkapää: ”Harmittava tilanne kaikkien kannalta, mutta nyt keskitytään isompiin asioihin! Suuret kiitokset kaikille – kannattajat, yhteistyökumppanit ja talkoolaiset, joita ilman pääsarjatason lentopalloa ei Lapissa pelattaisi.”

Vaikka terveyden tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, urheilulliset ja taloudelliset tappiot painavat lentopallotoimijoiden mieltä. Akaa-Volleyn toiminnanjohtaja Markku Kuoppa tarttui aiheeseen suoraan ja läpinäkyvästi. Hän arvioi, että Akaa-Volley (joka sijoittui runkosarjassa neljänneksi), menetti pudotuspelien perumisen takia vähintään 20 000 ja enintään jopa 80 000 euroa.

”Me selviämme tästä kaudesta kuivin jaloin, mutta joudumme tässä tilanteessa valitettavasti syömään ennakkoon seuraavan kauden tuloja. Nyt on ensiarvoisen tärkeää, että me olemme positiivisia ja innovatiivisia”, Kuoppa kirjoitti.

Myös Hurrikaani-Loimaa myöntää tilanteen vaikeuden: ”Sarjakauden keskeyttäminen tuo seuralle ennen näkemättömän taloudellisen haasteen. Tilanne on vaikea, mutta ei mahdoton.”

Savo Volley: Toisen kautensa pelannut fuusiojoukkue kokee typistyneen kauden pettymykseksi, mutta ei luovu positiivisuudestaan. ”Nyt on kuitenkin aika ottaa vastuuta ja auttaa yhteiskuntaa vahvistumaan. Kun olemme selvinneet tästä maailmaa ravisuttavasta pandemiasta, me, koko Savo Volleyn yhteisö, lupaamme tarjota teille elämyksiä ja aikamatkoja arjen ulkopuolelle samalla rohkeudella ja intohimolla kuin tähänkin asti.”

LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Kangasala pelasi mallikkaasti ja sijoittui toiseksi runkosarjassa. ”Meillä oli huikean hieno kausi. Olimme valmiita taistelemaan kirkkaimmasta palkinnosta, mutta nyt kirkkain palkinto on jokaisen terveys.”

LiigaPloki: Pihtiputaalla koettiin värikäs kausi voittoputkineen, avainpelaajien loukkaantumisineen ja valmentajanvaihtoineen. LiigaPloki iloitsee pelanneensa ”kaikkien aikojen kautensa”, mutta ”katseet on käännettävä tulevaisuuteen ja uuteen kauteen. Valmistelut ovat käynnissä, ja ensimmäisiä uutisia on tulossa lähiaikoina.”

LP-Vampula: ”Kausi on ollut jokaisella sektorilla kehityksen kausi”, seura kuvailee. Nimekkäämpien joukkueiden onnuttua Vampula käytti tilaisuutensa ja valtasi runkosarjassa komeasti neljännen sijan. ”Seura on mennyt kaikilla osa-alueilla isoja askeleita eteenpäin. Harmillisesti emme nähneet, mihin se mestaruusliigajoukkueellamme olisi kantanut.”

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Harvalle joukkueelle ennenaikainen kauden päätös tuli yhtä hankalaan aikaan. Kerho kärsi loukkaantumisista, mutta sai pelinsä kuosiin hyvään aikaan, kiitos pelaajahankintojen ja avainpelaajien tervehtymisien. ”Lentiskerho ei päässyt näyttämään todellista osaamistaan, kun korona vihelsi pelin poikki kesken kauden. Tämän kauden joukkue on ollut ehkä historian hyvähenkisin”, Hämeenlinna sometti.

Kausi jäi kesken niin miesten kuin naisten Mestaruusliigassa. Naisten runkosarja ehdittiin pelata loppuun, mutta miesten liigassa runkosarja jäi muutamaa ottelua vajaaksi. Lentopalloliitto vahvistanee keskiviikkona, jaetaanko liigassa sijoituksia ja miten esimerkiksi karsintojen kanssa menetellään.

Lähteet: Mestaruusliigan seurojen verkkosivut ja someprofiilit