Pelaajauutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa, kuten lukemattomissa muissakin urheilusarjoissa, koronaviruspandemia pani kaudelle ennenaikaisen pisteen. Loppuun tulivat myös kolmen tähtipelaajan urat.

VaLePa tiedotti, että Mikko Oivanen ja Olli Kunnari päättävät pelaajauransa. Molemmat tekivät loisteliaan päivätyön niin kotimaan liigassa, kansainvälisillä liigakentillä kuin Suomen maajoukkueessa.

Oivanen ja Kunnari kuuluivat legendaariseen, vuoden 2007 maajoukkueeseen. Suomi otti lentopallon EM-kisoissa neljännen sijan. Molemmat kantoivat Suomen värejä myös MM-kisoissa 2014: silloin Suomi sijoittui yhdeksänneksi. Sijoitus on Suomen MM-historian paras.

Hakkuri Oivanen ja yleispelaaja Kunnari lopettivat uransa VaLePan joukkueessa. Kunhan koronatilanne hellittää, heidän kunniakseen pidetään juhlaottelu. Sen järjestää VaLePa.

Vantaa Ducks: Seuraikoni Toni Kankaanpää lopetti uransa. Kankaanpää pelasi ensimmäisen kautensa Ducksissa (Korson Vedossa) 2001-2002. ”Aikansa kutakin, joskus se päätös on tehtävä. Täällä pääkaupunkiseudulla minulla ovat ystävät, ja seuran johto on aina hoitanut asiat hyvin”, Kankaanpää kommentoi.

Akaa-Volley: Oivasen ja Kunnarin tavoin hakkuri Urpo Sivula oli mukana saavuttamassa Suomen lentopallohistorian parhaita sijoituksia. Akaa-Volley vahvisti, että Sivula jatkaa joukkueessa kaudella 2020-2021. ”Upi” täytti juuri 32 vuotta.

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa oivallisen kauden liberona pelannut Nikolina Bozicevic on vaihtamassa maisemaa. ”En unohda koskaan, millaisia tunteita joukkueemme minussa herätti”, Bozicevic ilmaisi somessa. ”Vaikka tarina päättyi näin, olen sisimmässäni onnellinen ja ylpeä, että olen osa perhettä. Kiitos kaikesta.”

Nurmon Jymy: Myös amerikkalaishakkuri Jody Larsonin Suomi-visiitti taisi jäädä yhteen kauteen. ”Olen ikuisesti kiitollinen kaudesta Jymyssä. En ole koskaan tavannut näin aitoja ja välittäviä ihmisiä”, kuului Larsonin somekommentti.

Kausi jäi kesken niin miesten kuin naisten Mestaruusliigassa. Naisten runkosarja ehdittiin pelata loppuun, mutta miesten liigassa runkosarja jäi muutamaa ottelua vajaaksi. Lentopalloliitto vahvistanee keskiviikkona, jaetaanko liigassa sijoituksia ja miten esimerkiksi karsintojen kanssa menetellään.