Lentopalloseurat Suomessa joutuivat ahtaalle – voit auttaa

Lentopallon Mestaruusliigan kauden ennenaikainen loppuminen ja ratkaisuotteluiden pelaamatta jääminen aiheuttavat seuroille tuntuvia taloudellisia menetyksiä. Monet liigajoukkueet ovat avanneet tukikampanjoita, joilla pyritään toiminnan turvaamiseen.

Koronaviruksen leviäminen ja sen aiheuttamat terveysriskit ovat pysäyttäneet miltei kaiken kilpaurheilun. Viime viikolla tuli myös päätös lentopallon Mestaruusliigan kauden lopettamisesta.

Hallitsevaa Suomen mestaria VaLePaa voi tukea ryhtymällä ”avainpelaajaksi” tai ”ykköshakkuriksi”. Pakettien hinnat ovat 35 ja 100 euroa.

Miesten Mestaruusliigan runkosarjavoittaja Hurrikaani-Loimaa käynnisti ”Meidän Hurrikaani” -tempauksen. Sen ideana on myydä kolmen eri hintakategorian (20, 50 ja 100 euroa) pääsylippuja Hurrikaanin ensi kauden kotiavaukseen.

Naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho vetää ”kausarihaastetta”. Kuluttajat voivat hankkia kausikortin, joka on katsomopaikasta riippuen 30 tai 50 euron hintainen.

Akaa-Volley puolestaan kehitteli erityisen virtuaalifinaalin, jossa ”kohtaavat” Akaa-Volley ja koronavirus. Seuraa ja koronaviruksen kukistumista voi tukea 10 tai 50 euron hintaisella lipulla. ”Olemme täysin varmoja siitä, että tämä finaali päättyy meidän voittoomme”, seura ilmaisee.

Vastaavan virtuaalifinaalin pitää myös Nurmon Jymy.

Raision Loimu toivoo henkilöiden ja yritysten tukea teemalla ”Oranssi sydän”. Kampanjassa myydään ennakkolippuja ensi kauden avausotteluun. ”Kun runkosarjan viimeiseksi jäänyt ottelu pelattiin tyhjille katsomoille ja pudotuspelit jäivät pelaamatta, on Loimullakin vakava paikka koronan edessä”, seura kertoo. Kampanjalippujen hinnat ovat 30, 60 ja 120 euroa.

Lentopalloseura Etta aloitti jäsenkorttikampanjan. Ettan jäsenmaksu on 25 euroa vuotta kohden. Seura tähdentää: ”Lisäämme mahdollisuuden maksaa isommankin summan, mikäli haluatte tukea Ettaa vahvemmin.”

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarjakakkoseksi ponnistanut LP Kangasala myy kampanjassaan lippuja ensi kauden kotiavaukseensa. Lippujen hinnat ovat 20, 50 ja 100 euroa.

LiigaPloki myy maaliskuun ajan kausikortteja kampanjahinnalla. Lisäksi joukkueen pelaajien pelipaidat huutokaupataan.

Karelian Hurmos ja Oriveden Ponnistus hakevat tukea myymällä arpoja.

Täydennyksiä uutiseen: