Urheiluministeriö suositti toisin, mutta ”kun pienikin mahdollisuus on, liiga pelataan loppuun”

Kuva: CEV.eu

Venäjällä lentopalloilu jatkui vielä torstaina huolimatta maan ministeriön suosituksista ja Euroopan lentopalloliiton asettamasta tauosta.

Vaikka koronaviruksen leviämisen estotoimet ovat pysäyttäneet lähes kaiken kilpaurheilun, Euroopan lentopalloliitto CEV antoi erityisluvan CEV Cupin välierän ensimmäiselle osaottelulle Lokomotiv Novosibirsk – Pietarin Zenit.

Torstaina käydyssä ottelussa Tuomas Sammelvuon valmentama Zenit hävisi vieraissa Lokomotiville erin 1-3. Myös Lokomotiv on Sammelvuolle tuttu: hän edusti joukkuetta pelaajaurallaan.

Kamppailussa Lokomotivin Sergei Savin tehtaili passari Fabian Drzyzgan tarjoilun tahtiin 19 pistettä. Zenitin tehotykki oli tutusti Georg Grozer, joka pääsi tällä kertaa 25 pisteeseen.

CEVin seurajoukkuekilpailut – Mestarien liiga, CEV Cup ja Challenge Cup – ovat toistaiseksi tauolla. Lokomotiv-Zenit-välierää pelattiin, koska joukkueet ovat samasta maasta.

Venäjän urheiluministeriö suositti äskettäin, että kaikki urheilutapahtumat lykättäisiin tai peruttaisiin. Venäjän kansallinen liiga jatkui, kunnes perjantaina tuli maan lentopalloliiton päätös kauden keskeyttämisestä toistaiseksi.

Gennadi Shipulin, Venäjän lentopalloliiton varapuheenjohtaja, puhui jatkamisen puolesta.

– Koska kieltoa ei ole, jatkamme sarjaa. Kun pienikin mahdollisuus on, liiga on vietävä loppuun. Seurojen pitää kunnioittaa toisiaan ja pelata ottelunsa, Shipulin kommentoi aiemmin tällä viikolla.

Venäjän liigassa Lokomotiv ja Kazanin Zenit pääsivät kuuden parhaan joukkoon runkosarjasijoitustensa perusteella. Jugran jäätyä pois jatkoon eteni Moskovan Dynamo. Lauantain ohjelmassa olisivat olleet ratkaisuottelut kamppailuista Pietarin Zenit – Belgorod, Kuzbass Kemerovo – Dinamo-Lo ja Fakel-Krasnojarsk.

Koronaviruksen aiheuttama kriisi tuo Venäjän maajoukkuelentopalloon yhä lisää epävarmuutta. Antidopingelin Wada on asettanut Venäjän kilpailukieltoon, joka sulkisi maan olympialaisista. Venäjä on valittanut vetoomustuomioistuin CASiin. Päätöstä odotetaan.

Venäjä, jota valmentaa Sammelvuo, on kansainvälisen huippuliigan Volleyball Nations Leaguen hallitseva mestari. Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB on jo lykännyt vuoden VNL:n. Se käydään olympialaisten jälkeen.

Tilanteesta huolimatta Venäjä on valmistautunut olympialaisiin normaalisti. Maajoukkueen manageri Sergei Tetjuhin toteaa, että nyt suunnitelmaan tarvitaan tarkennuksia.

– Nyt kun olympialaistenkin tulevaisuus on epävarma, meidän on muutettava valmistautumista. Koska VNL:ää ei pelata alkukesästä, täytyy järjestää harjoitusotteluita. Pelillistä valmistautumista tarvitaan, Tetjuhin sanoi.

Lähteet: FIVB, CEV, Venäjän lentopalloliitto, TASS, Ria Novosti