Pelaaja- ja valmentajauutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Maajoukkueryhmäänkin noussut libero Voitto Köykkä jatkaa Akaa-Volleyssa. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Karelian Hurmoksen valmentaja vaihtuu. Matti Alatalosta tulee pääkäskijä, ja syrjään siirtyy Aigars Birzulis.

Joensuuhun Alatalo siirtyy VaLePan organisaatiosta. Hän toimi VaLePan liigajoukkueen kakkosvalmentajana ja 1-sarjajoukkueen päävalmentajana. Alatalosta, 25, tulee tiettävästi liigahistorian nuorin päävalmentaja.

– Lähden odottavin mielin päävalmentajaksi, se on uusi haaste ja mahdollisuus, Alatalo sanoi VaLePan tiedotteessa.

– Olen saanut työskennellä ammattilaisten kanssa ja nähdä, miten ammattilaiset toimivat ja miten toimii huippuorganisaatio. Myös kokeneilta pelaajilta olen oppinut ja saanut paljon.

Hurmos nousi lentopallon Mestaruusliigaan vuosi sitten. Debyyttikaudella, joka tosin jäi kesken koronaviruspandemian takia, Hurmos sijoittui kahdeksanneksi. Tulevan kauden joukkue pyritään kasaamaan jo huhtikuun aikana.

VaLePan ykkösvalmentajana jatkanee Janne Kangaskokko. Pelaajavahvuudesta poistuvat ainakin Mikko Oivanen ja Olli Kunnari, jotka lopettivat pelaajauransa. Kaksikolle on suunnitteilla juhlaottelu.

Oivallisen kauden pelannut Akaa-Volley jatkaa virolaisen päävalmentajan Oliver Lüütseppin komennossa. Hän ilmaisi taannoin jatkohalunsa, ja uusi kontrahti syntyikin. Lüütsepp palaa Suomeen syyskuussa ja alkaa vetää joukkueen varsinaisia treenejä.

– Halusimme antaa hänelle ja joukkueelle uuden mahdollisuuden nousta Mestaruusliigan eliittiin, Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen kertoo seuran tiedotteessa.

– Kun tilanne helpottaa, päästään harjoittelemaan ryhmässä. Ensi vuonna olemme entistä vahvempia. Tiedän, että vahvoilla ja luotettavilla päätöksillä urheilussa menestyy.

Pelaajista Akaa-Volleyssa jatkavat ainakin Urpo Sivula, Voitto Köykkä, Akseli Lankinen, Mikko Kuusela, Nico Nurmesniemi, Teemu Kuusela ja Aatu Pöllänen.

Nimilistan ulkopuolelle jää monta mielenkiintoista nimeä, muiden muassa Eetu Pennanen, Enderwin Herrera, Joni Mikkonen ja Aleksi Kaatrasalo. Heidän jatkokuvioistaan ei ole vielä tietoa.

Akaa-Volleylle sijoittuminen runkosarjassa neljänneksi tietää mahdollisuutta lähteä eurokentille, kolmostason kisaan Challenge Cupiin. Seura ei todennäköisesti ota paikkaa vastaan.

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky voitti runkosarjan, ja ensi kaudeksi joukkueelle on paikka varma Mestarien liigaan. Keskitorjuja Jonna Wasserfaller, joka äänestettiin liigan parhaiden pelaajien kokoonpanoon, saattaa jatkaa Kuusamossa kolmannenkin kauden. ”En ole vielä valmis hyvästelemään joukkuetta. Joukkue ja kuusamolaiset tekivät tästä unohtumattoman kauden”, Wasserfaller sometti.

View this post on Instagram

I’ve been trying to put my feeling into words for the last hours but to be honest I just feel empty and lost. I can’t believe this is it. That it’s over, just like that. And that I’m going home tomorrow already. I’m not ready to say goodbye to this team. Not yet. . It’s always sad leaving after a season overseas but at least you now when the end is coming. It’s different this time. We got the news that the playoffs are canceled this morning and just a few hours after I had my flight ticket home… . I’ve loved every minute I’ve spent with this team and I’m so proud of every single one of them and what we’ve done together. So I guess I just want to say thank you. Thank you to this amazing team and club and thank you to all the people in Kuusamo for making this an unforgettable season. 💚

A post shared by Jonna Wasserfaller (@jonnawasserfaller) on