Pelaajauutisia lentopallon kansainvälisiltä kentiltä

Wlazly MM-finaalissa 2014. Kuva: FIVB

Peräti 17 vuoden mittaisen yhtäjaksoisen pestin jälkeen lentopallotähti Mariusz Wlazly vaihtaa seurajoukkuetta.

Wlazlyn ja puolalaisen PGE Skra Belchatowin tiet eroavat. Yhteiselo on todella pitkä varsinkin lentopallossa, jossa pelaajat vaihtavat seurajoukkuetta huomattavasti useammin kuin vaikka jalkapallossa.

– Toivon, ettei kukaan moiti minua siitä, että jatkan pelaamista jonkin toisen joukkueen väreissä, Wlazly sanoi Euroopan lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Olen aina tiennyt, että tämä hetki tulisi. Minulla ei ole loukkaantumisia. Lisäksi kunnianhimo ja motivaatio ovat kohdillaan. Siksi haluan jatkaa pelaamista. Lentopallosta saan paljon iloa, joten vielä ei ole aika heittää pelitossuja syrjään.

Wlazlyn uudesta seurasta ei ole vielä varmuutta.

Puolalaishakkuri muistetaan paitsi Belchatowista myös Puolan maajoukkueesta. Vuonna 2014 Puola huudatti MM-kisoissa kotiyleisöä ja otti maailmanmestaruuden kaadettuaan loppuottelussa Brasilian. Wlazly valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Koronaviruspandemian riehuessa portugalilainen Hugo Gaspar on ottanut erikoisen suunnan urallaan. Hän on pannut lentopallouran jäihin ja keskittynyt toiseen ammattiinsa: lääkärin työhön.

– Olemme etulinjassa. Kun tilanne vaan vaikeutuu, lääkäreille ja muille terveysalan työntekijöille on yhä enemmän tarvetta. Viruksen taltuttaminen on kaikkien asia, muuten kuolonuhrien määrästä tulee valtava, Gaspar teroittaa.

Hugo Gaspar on kuulunut Portugalin maajoukkueen avainpelaajiin liki 20 vuoden ajan. Seurajoukkuetasolla hän edustaa Benficaa.

Naisten lentopalloilun tähti Nicole Fawcett on puolestaan päättänyt lopettaa uransa. Brasilialainen Praia Clube jäi hänen viimeiseksi seurajoukkueekseen.

Amerikkalaishakkuri Fawcett, 33, lopettaa ristiriitaisissa tunnelmissa.

– Pystyin edelleen pelaamaan hyvin. Mutta aloin kyllästyä siihen, että asuin ulkomailla. Ja kun olin kotona, en olisi halunnut lähteä mihinkään. Päätinkin avata uuden luvun elämässäni, kertoo Fawcett.

Lähes kaksimetrinen Fawcett oli voittamassa maailmanmestaruutta kotimaalleen USA:lle vuonna 2014.

Venäjällä lentopalloliiga jäi koronaviruskriisin takia kesken, mutta mitalit ja sijoitukset jaettiin runkosarjan perusteella. Naisten liigan mestariksi nousi Kazanin Dynamo. Pian mestaruuden varmistuttua Dynamo sai lisää hyviä uutisia: Jevgenia Startseva ja Irina Koroleva jatkavat joukkueessa.

Passari Startseva ja keskitorjuja Koroleva allekirjoittivat kahden vuoden mittaiset sopimukset. Startsevan palkintokaapista löytyy MM-kulta ja EM-kulta, Korolevalta kaksi EM-kultaa.

Aiemmin kroatialainen hakkuri Samanta Fabris oli tehnyt Kazanin Dynamon kanssa jatkosopimuksen.

Lähteet: FIVB, CEV, Diario de Noticias