Lentopalloilija Lauri Kerminen mitaleille huippuliigassa toisen kerran perättäin

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Lauri Kerminen on saavuttanut mitalin toisena vuotena perättäin Venäjän kivikovassa liigassa.

Venäjän Superliiga päätettiin jättää kesken koronaviruspandemian takia, ja sijoitukset jaettiin runkosarjan perusteella.

Luottolibero Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo, joka oli hallitseva mestari, sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja saavutti siten kansallisen pronssimitalin.

Tuomas Sammelvuo valmensi Kuzbassin mestariksi viime vuonna. Nyt hän luotsasi Pietarin Zenitiä, joka otti lyhyeksi jääneellä kaudella viidennen sijan.

Vaikka koronaviruksen uhka pysäytti käytännössä kaiken urheilun, Venäjällä yritettiin viedä lentopalloliiga loppuun. Lopulta Venäjän lentopalloliitto teki välttämättömän päätöksen.

– Olen tietysti huolissani, mutta yritän vaan pysytellä terveenä. Toivon, että ihmiset ymmärtävät, miten vakava virustilanne on. Palaan Suomeen mahdollisimman pian, Kerminen sanoi Ria Novostille viime viikolla.

Miesten liigan mestariksi Venäjällä julistettiin Lokomotiv Novosibirsk. Mestaruus on seuralle ensimmäinen. Hopealle sijoittui Kazanin Zenit.

Naisten lentopalloliigan Venäjällä voitti Kazanin Dynamo. Hopeaa sai Kaliningrad ja pronssia Uralotshka Jekaterinburg.

Koronavaikutukset ovat mittavia Suomenkin lentopallossa. Mestaruusliiga jäi kesken. Mestaruusliigassa paikat CEVin seurajoukkuekilpailuihin määräytyvät runkosarjasijoitusten ja Suomen Cupin pohjalta. Mitaleita ei jaettu kaudelta 2019-2020.