Venäläismediat: Huippupelaaja Egor Kliuka siirtymässä Tuomas Sammelvuon joukkueeseen

Kuva: CEV.eu

Venäjän lentopalloliigassa Tuomas Sammelvuon valmentamaan Pietarin Zenitiin on kehittymässä korkeatasoinen nippu ensi kaudeksi.

Venäläisten mediatietojen mukaan Zenitin viimeisin kaappaus on yleispelaaja Egor Kliuka, joka kuuluu Venäjän maajoukkueen avainpelaajiin ja tontillaan maailman valioihin. Kliukan viimeisin seurajoukkue on Fakel Novi Urengoi.

Aikaisemmin uutisoitiin hakkuri Viktor Poletajevin siirtymisestä Pietariin. Sammelvuo on aiemmin valmentanut vasenkätistä päähyökkääjää Kuzbass Kemerovossa.

Yleisö on toistaiseksi mediatietojen varassa, sillä Zenit, Fakel ja Kuzbass eivät ole vahvistaneet pelaajasiirtoja. Sammelvuokaan ei kommentoi asiaa suoraan.

– Zenit, kuten kaikki muutkin joukkueet, rakentavat ensi kauden ryhmiä, Sammelvuo sanoi Venäjän olympiakomitean julkaisemassa haastattelussa.

– Paljon riittää hommaa. Nyt (koronaviruspandemian takia) aikaa on enemmän. Tietenkin on jo ikävä joukkuetta, harjoituksia ja otteluita. Täytyy kuitenkin suhtautua tilanteeseen positiivisesti.

Sammelvuon ensimmäinen Zenit-kausi toi viidennen sijan Venäjän kivikovassa Superliigassa. Sijoitus määräytyi runkosarjan perusteella, sillä pudotuspelit jouduttiin lopettamaan koronakriisin takia kesken.

Vuosi sitten Sammelvuo valmensi Kuzbass Kemerovon Venäjän mestariksi. Kauden jälkeen ”Köpi” siirtyi Pietariin, ja Kuzbassin valmennusvastuun otti Gheorghe Cretu. Ensi kaudeksi vastuu on siirtymässä Aleksei Verboville. Verbov tiedostaa Pietarin Zenitin mahdin siirtomarkkinoilla.

– Pietarilla on suurin budjetti, ja se on fakta. Ennen siirryttiin sopimuksen umpeuduttua, mutta nyt ollaan menossa jalkapallon suuntaan, eli sopimuksia aletaan ostaa ulos yhä enemmän. Pietari ei riko sääntöjä, mutta ei raha tietysti kaikkea ratkaise, Verbov kommentoi.

Sammelvuo kertoo viettävänsä korona-aikaa kotonaan Pietarissa. Uuden seurajoukkuekauden lisäksi mielessä ovat Venäjän maajoukkueen päävalmentajan tehtävät. Olympiakisat siirtyivät tulevalta kesältä vuodelle 2021.

– Maajoukkueen runko oli jo kasassa, mutta nyt kaikki muuttui. Kun aikaa on enemmän, uusia ehdokkaita voi nousta. Tokio on suuri kannustin kaikille maajoukkue-ehdokkaille. Työmotivaatio on ehdottoman korkea, ja nyt on kotioloissakin pysyttävä kunnossa, Sammelvuo huomauttaa.

Kun olympialaiset lykättiin, tullee Venäjän kohtaloonkin selvyys ennen kisoja. Venäjällä on käytännössä kilpailukielto olympialaisiin, mutta maan olympiakomitea on valittanut Wadan päätöksestä urheilun vetoomustuomioistuimeen.

Lähteet: Venäjän olympiakomitea, Sport-Ekspress, Tass, News.ru