Lentopalloilija Daniela Öhman joutui kokemaan kovia, mutta uusi seurasiirto lupaa parempaa

Suomen maajoukkueen lentopalloilija Daniela Öhman siirtyy Hämeenlinnan Lentopallokerhoon.

Kerho vahvisti odotetun paluun maanantaina. Viimeksi Öhman pelasi Hämeenlinnassa kaksi vuotta sitten, jolloin joukkue (silloinen HPK) voitti Suomen mestaruuden.

Öhman kuului mestaruuskaudella liigan parhaisiin pelaajiin, ja pian seurasikin siirto Ranskaan. Hän pelasi Beziers Angelsissa Mestarien liigaakin. Kaudeksi 2019-2020 Öhman liittyi Les Mariannes -joukkueeseen (Paris Saint Cloud). Pestistä tuli painajainen.

Hämeen Sanomissa Öhman kertoo, että Les Mariannesin valmentajat Nikola ja Lara Borcic nöyryyttivät pelaajia.

– Valmennus alkoi käyttää urheiluun kuulumatonta henkistä väkivaltaa saadakseen pelaajat pelaamaan. Heidän toimintansa oli sadistista, ja he sanoivat suoraan, että haluavat itkettää pelaajia mahdollisimman paljon. Oli myös sellaista naisten alistamista miesvalmentajilta, jota en kestä, Öhman sanoo Hämeen Sanomille.

Öhman palasi kesken kauden Suomeen ja sai paikan LiigaPlokista. Valmentaja Alessandro Lodin aikana tilanne ei juuri parantunut, ja Öhman antaa ymmärtää, etteivät valmentajan keinot olleet moitteettomat. Lodi sai potkut, ja tilalle tuli Mikko Pesonen.

Tampereelta kotoisin oleva Öhman, 23, on LP Kangasalan kasvatti. Kangasalan väreissä hän oli saavuttamassa SM-hopeaa keväällä 2015. Neljän liigakauden jälkeen hän siirtyi HPK:hon kultakaudeksi 2017–2018.

Öhman kuuluu Suomen maajoukkueeseen. A-maaotteluita on takana 74 kappaletta. Päävalmentaja Tapio Kangasniemi valitsi Danielan joukkueeseen, joka valmistautuu lentopallon EM-karsintoihin. Suomi pelaa myös kesäliigassa (European Golden League), jos sellainen pystytään järjestämään.

Pihtiputaan LiigaPlokista Hämeenlinnaan palaa myös Yasmine Madsen. Hän on pelannut sekä hakkurina että keskitorjujana. Nuoren polven pelaajat Jenna Ylivainio ja Netta Hyttinen jatkavat Hämeenlinnassa varmasti. Lisäksi seura neuvottelee kaikkien viime kauden pelaajiensa kanssa.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajana jatkaa Matteo Pentassuglia.