Lentopallon menestysseura Luolajan Kajastus tekee paluun

Maineikas hämeenlinnalainen lentopalloseura Luolajan Kajastus tekee paluun lentopalloliiton alaisiin miesten sarjoihin.

Perjantaina Hämeen Sanomat uutisoi, että Kajastuksen uuden edustusjoukkueen kokoaminen on vauhdissa, ja miehiä ringissä on jo 15. Joukkue tähtää 2-sarjaan.

Viime vuodet seura on erikoistunut poikajunioreiden valmentamiseen, eikä miesten edustusjoukkuetta ole ollut. Luolajan Kajastus dominoi Suomen lentopallokenttiä 1960- ja 70-lukujen vaihteessa. Vuosina 1967-75 Kajastus saavutti SM-mitalin peräti yhdeksällä perättäisellä kaudella. Huippuvaihe ajoittui vuosille 1969-72: Kajastus voitti Suomen mestaruuden neljästi putkeen.

Lisäksi Kajastus otti kolme Suomen Cupin mestaruutta ja kolme TUL:n mestaruutta. Seuran juuret juontavat aina vuoteen 1921, jolloin perustettiin Luolajan Köntys.

Lentopallon 1-sarja: Toiseen kauteensa valmistautuva Lempo-Volley on tehnyt jatkosopimuksen yleispelaaja Kasper Pennasen kanssa. Ykkössarjan tehokkaimpiin hyökkääjiin kaksi viime kautta kuulunut Pennanen aloittaa kolmannen kautensa Lempäälässä.

Pennasella, 23, on pituutta 196 senttimetriä. Kuopiolaisen Puijo Wolleyn kasvatille on piirretty jälleen isoa ruutua Lempo-Volleyn kokoonpanossa. Viime kaudella Pennanen oli Lempon pistepörssin kolmas (163 pistettä 21 ottelussa). Pennanen tunnetaan Hakkarin katsomossa lempinimellä ”Moukari”, joka viittaa pelaajan koviin lyönteihin.

– Kasper on reipaskätinen laitatykki ja luotettava työmyyrä. Hän on tulevalla kaudella hyökkäyspelin tärkeä ensiviulun soittaja Lempossa, kertoo Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio.

Pennanen on todellisesta lentopalloperheestä: isä Markku oli viime vuonna Sammon 1-sarjajoukkueen apuvalmentaja, nuorempi veli Valtter kuuluu beach volleyn maajoukkuerinkiin ja nuorin veli Arttur pelasi viime kaudella 1-sarjaa Sammossa.

Tällä hetkellä Lempo-Volleylla on kasassa seitsemän 1-sarjasopimusta, ja muutama lisäsopimus on jo valmiina odottamassa julkaisua.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga: Uudehkolla, vasta kaksi kautta toimineella fuusioseuralla, Savo Volleylla, haastetta on varmasti riittänyt vähintään yhtä paljon kuin muillakin koronaviruspandemian runtelemilla lentopallotoimijoilla. Savo Volley kertoo verkkosivuillaan, etteivät seuratoimijat silti ”edes halunneet ajatella vaihtoehtoa seuran alasajosta, vaikka taloustilanne ei missään tapauksessa ollut helppo”.

Sen sijaan Savo Volley perusti tuekseen osakeyhtiön. Osakeyhtiön suunnitelmista on lisätietoa luvassa pian. Samoin urheiluhenkilöstöstä: pelaajista Olli-Pekka Ojansivun ja Fedor Ivanovin sopimukset ovat voimassa, ja päävalmentajaa valitaan (Jukka Tuovisen sopimus loppui kevääseen).

Lentopallon naisten Mestaruusliiga: Jooa Hänninen, 23, siirtyy LP Kangasalasta kuopiolaiseen Puijo Wolleyhin. Hännisellä on takana kaksi liigakautta Kangasalla. Hän on pelannut sekä yleispelaajana että hakkurina.

– Tiedän, että Jooalla on kova nälkä päästä kentälle näyttämään, mitä hän osaa. Uskon, että hän pystyy nousemaan yhdeksi meidän hyökkäyspelimme kulmakivistä, sanoo Puijon päävalmentaja Jukka Lehtonen.

Puijoon siirtyy myös keskitorjuja Annika Kivioja. Hän tulee Kuopioon OrPon organisaatiosta. Liigakokemusta löytyy myös LP Kangasalasta ja HPK:sta.