Antti Ropponen, Miro Määttänen, Henrik Porkka – maajoukkueen kolmikko siirtyy ulkomaille

Lentopallon maajoukkuepelaajat Antti Ropponen, Miro Määttänen ja Henrik Porkka lähtevät Mestaruusliigasta ulkomaille. Kaikkien uusi joukkue on sveitsiläinen Näfels.

Maansa moninkertainen mestari Näfels (Biogas Volley Näfels) tiedotti hankinnoistaan lauantaina. Näfelsin ensimmäinen Sveitsin mestaruus tuli vuonna 1998, jolloin joukkuetta valmensi Jouni Parkkali, ja passit jakeli Petteri Laurila.

Menneellä kaudella Ropponen ja Porkka edustivat Hurrikaani-Loimaata, ja Määttänen pelasi Savo Volleyssa. Koko kolmikolle ulkomaanpesti on ensimmäinen.

Ropponen on kuulunut vuosien ajan Mestaruusliigan parhaisiin hakkureihin. Hänellä on tilillään 52 Suomen maaottelua, mutta sinivalkopaidassa Olli-Pekka Ojansivun, Urpo Sivulan ja Samuli Kaislasalon kaltaiset pelaajat ovat kantaneet viime vuosina päävastuun.

– Pelasin Suomessa (liigaa) kuusi vuotta. Nyt on aika lähteä uusiin haasteisiin ja kokemaan uutta. Ajattelin, että tarvitsen uralle uuden suunnan, jotta voin kehittyä pelaajana. Olin kuullut paljon hyvää Näfelsistä. Päätös oli helppo, Ropponen kertoo.

Keskitorjuja Porkka, 22, on päässyt edustamaan Suomea niin MM- kuin EM-kisoissa, joskaan hän ei vielä kuulu maajoukkueen avainpelaajiin.

Määttänen sai keväällä kutsun Joel Banksin luotsaamaan maajoukkueryhmään. Hänellä ei ole vielä A-maaotteluita. Yleispelaaja tunnetaan erittäin kovasta iskulyönnistään; viime kaudella hän pelasi erinomaisesti, mutta kausi päättyi loukkaantumiseen.

Suomen lentopallomaajoukkueen pelaajista myös passari Akseli Lankinen siirtyy kotimaisesta liigasta ulkomaille. Lankisen, joka edusti menneellä kaudella Akaa-Volleyta, uusi seura on belgialainen Decospan Volley Team Menen. Lisäksi Kokkolan Tiikerit kertoi, että maajoukkuelibero Niklas Breilin tähtää ulkomaille.