Lauri Kerminen on aivan poikkeuksellinen lentopalloilija, ja ensi kaudella saattavat olla edessä uudet kuviot

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Lauri Kerminen saattaa vaihtaa seurajoukkuetta kaudeksi 2020-2021.

Kerminen on edustanut venäläistä Kuzbass Kemerovoa viiden kauden ajan. Vuoden aikana joukkueen päävalmentaja on vaihtunut kahdesti, ja viimeisin muutos saattaa viedä Kermisen uusiin maisemiin.

Tuomas Sammelvuo valmensi Kuzbassin Venäjän lentopalloliigan mestariksi sensaatiomaisesti vuosi sitten. Sammelvuon siirryttyä Pietarin Zenitiin valmentajaksi Kemerovoon tuli Gheorghe Cretu, jonka taival Siperiassa jäi kauden mittaiseksi.

Kuzbass vahvisti tiedon Cretun lähdöstä perjantaina. Tilalle päävalmentajaksi on tulossa Aleksei Verbov. Verbov kertoi venäläismedia RIA Novostille, että Kermisen tilanne on epävarma, kun uutta joukkuetta kootaan. Toisin kuin esimerkiksi Suomessa, Venäjän liigassa on ulkomaalaiskiintiö.

– Kermisen jatkosta ei ole vielä tietoa. Todennäköisesti yksi ulkomaalaispelaaja on hakkuri. Toinen ulkomaalainen on sitten keskitorjuja tai Kerminen. Emme pidä asiassa kiirettä, aika on puolellamme, Verbov sanoi.

Suomalainen lentopalloilija, joka pelaa kiistämättömässä huippuliigassa, kärkipään joukkueessa ja luottoroolissa? Kriteerit täyttää ainoastaan Lauri Kerminen. Onkin päivänselvää, että ottajia löytyy, jos pelaajan tie Kuzbassin kanssa erkaantuu.

Kerminen, Suonenjoen Vasaman kasvatti, löi kotimaisessa Mestaruusliigassa läpi Kokkolan Tiikerien joukkueessa ja oli voittamassa muun muassa SM-kultaa. Vuonna 2014 ”Late” siirtyi Ranskaan, Nantesiin, ja vuotta myöhemmin Kemerovoon.

Viime kausi oli Kuzbassilta jälleen vahva. Koronaviruspandemian takia kausi jäi kesken, mutta joukkue taisteli Venäjän liigassa mitaleista ja oli jo saavuttanut välieräpaikan Mestarien liigassa – Euroopan parhaassa seurajoukkuekilpailussa.

– Oli uskomatonta pelata Euroopan parhaita joukkueita vastaan äänekkäiden fanien täyttämissä halleissa. Harmi, että kausi jäi kesken, mutta se oli oikea ratkaisu, Kerminen sanoi Kuzbassin verkkosivuilla.

Korona-aikaa Kerminen, 27, on viettänyt Suomessa. Venäjällä koronaviruskriisiin reagoitiin todella myöhään, mutta suomalaistähti pääsi lopulta matkustamaan kotimaahansa.

Kansainvälisillä kentillä on muutakin suomalaisliikehdintää. Uudet pelipaikat ovat löytäneet Antti Ropponen, Miro Määttänen ja Henrik Porkka sekä Akseli Lankinen. Lisäksi ainakin Piia Korhonen ja Niklas Breilin tähyilevät sopimuksia.