Pelaaja- ja valmentajauutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Jukka Tuovinen valmentaa rovaniemeläistä joukkuetta lentopallon Mestaruusliigassa kaudella 2020-2021.

Perungan Pojat, joka on viime kaudet pelannut liigassa sponsoroidulla nimellä Team Lakkapää, saa näin takaisin menestysvalmentajansa. Tuovinen luotsasi joukkueen Suomen mestaruuteen vuonna 2003.

Tuovinen valmensi Savo Volleyta kaksi viime kautta. Hän ilmoitti jo hyvissä ajoin, että yhteistyö savolaisen fuusioseuran kanssa päättyy kevääseen 2020. Nyt koittaa taas aika kehittää lappilaista lentopalloilua.

– Pelaamme taistelevaa lentopalloa, mikä näkyy varsinkin puolustuspelissä. Odotan, että yleisö löytää takaisin katsomoihin. Lisäksi olosuhteet lentopalloon ovat Suomen parhaat, Tuovinen sanoi Lapin Kansan artikkelissa.

Pelaajasopimuksia PerPolla on kasassa seitsemän. Merkittävin hankinta on hakkuri Eetu Häyrinen, joka hänkin edusti viime kaudella Savo Volleyta.

Sponsorineuvotteluja käydään, mutta vielä on epäselvää, jatkaako PerPo Team Lakkapää -nimellä.

VaLePa: Rovaniemeltä on tuttu myös latvialaistähti Ugis Krastins. Hän täytti lauantaina 50 vuotta. Ugis, jonka poika Elviss Krastins kuuluu Suomen maajoukkueeseen, valmentaa nykyisin Ukrainan maajoukkuetta.

Ugis Krastins vaikutti myös VaLePassa. ”Johdatit ammattimaisen valmennuksen kautta VaLePan menestyksen tielle”, seura viestii. ”Näytit, että tie huipulle löytyy kovan, tinkimättömän työn kautta. Kehitit liigajoukkueen lisäksi koko organisaatioita uudelle tasolle. Korostit usein, että pelissä on tärkeää säilyttää fokus oikeissa asioissa. Se on erinomainen ohje kaikkeen tekemiseen.”

VaLePan päävalmentaja Krastinsista tuli kesällä 2009. Takana oli loistava ura passarina. Valmentajan roolissa ensimmäinen huippumenestys tuli keväällä 2012 Mestaruusliigan finaalisarjassa Hurrikaani-Loimaata vastaan. Sen jälkeen VaLePa oli mitaleilla kaikilla Krastinsin kausilla kevääseen 2016 asti.

Vuonna 2016 Krastins siirtyi Barkom-Kazhany Lviv -joukkueen ja Ukrainan maajoukkueen valmentajaksi. Ugis johdatti Ukrainan maajoukkueen syksyn 2019 EM-kisoihin ja siellä komeasti seitsemännelle sijalle.

LiigaPloki: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Pihtiputaan ylpeys on hankkinut hakkurikseen yhdysvaltalaisen Lindsey Calvinin, 23.

Calvin on tehnyt uraa Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa ja myöhemmin Sveitsin liigassa. Päävalmentaja Mikko Pesonen uumoilee, että pallo saa vielä kyytiä.

– Ajatus oli löytää selkeä pallontappaja joukkueeseen. Uskallan sanoa, että sitä saatiin, mitä tilattiin. Sveitsissä viime kaudella hyvillä tehoilla pelannut Lindsey sopii pelityyliltään ja olemukseltaan mainiosti joukkueeseen, joka alkaa olla paria pikku viilausta vaille valmis, kertoo Pesonen.