Lentopalloilija Kaisa Alanko nauttii vastuuta Ranskassa ja saa nyt joukkuetoverikseen nuoren Suvi Kokkosen

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilijat Kaisa Alanko ja Suvi Kokkonen pelaavat ensi kaudella ammattilaisina samassa joukkueessa, ranskalaisessa Nantesissa.

Nantes vahvisti tehneensä passari Alangon kanssa jatkosopimuksen. Alanko on edustanut Nantesia kaksi kautta ja kuuluu joukkueen avainpelaajiin.

– Hän loisti läpi koko viime kauden. Kaisa jatkaa seikkailuaan Nantesissa ja johtaa joukkuetta kohti uutta suuntaa, Nantes kuvaili.

Menneellä kaudella Alanko ja Nantes tekivät hyvää jälkeä muun muassa Mestarien liigassa. Ranskan liigan runkosarjassa joukkue sijoittui toiseksi. Vaasalainen Alanko on pelannut ammattilaisena myös Saksassa (2013-2018).

Suvi Kokkosen ja Nantesin välinen sopimus julkistettiin huhtikuussa. Ulkomaanpesti on Kokkoselle, 20, uran ensimmäinen. Vuosi sitten Lentopallo.infon lukijat valitsivat Kokkosen parhaaksi pelaajaksi Mestaruusliigassa. Laukaasta kotoisin oleva urheilija on pelannut ajoittain hakkurina, mutta ensisijainen pelipaikka on yleispelaaja.

– Yleispelaaja mä koen olevani. Totta kai, jos joukkueessa on pulaa, pystyn pelaamaan myös hakkurina. Se on iso etu mulle henkilökohtaisesti tulevaisuutta ajatellen. Mutta yleispelaajan rooliin satsaan täysillä, Kokkonen sanoi Lentopallo.infolle taannoin.

Heti ensimmäisenä liigavuonnaan, kaudella 2017-2018, Kokkonen pääsi tuulettamaan Suomen mestaruutta HPK:ssa (nyk. Lentopallokerho). Toisella kaudella tuli SM-hopeaa, ja kolmas jäi vajaaksi nilkkaoperaation ja Suomeenkin ehtineen koronaviruskriisin takia. Suomen A-maaotteluita Kokkonen on koonnut nuoreen ikäänsä nähden varsin paljon, 63 kappaletta.

Suomalaispelaajien liikehdinnästä lentopallon kansainvälisillä kentillä tiedetään myös seuraavaa.

Antti Ropponen, Miro Määttänen, Henrik Porkka: Kolmikko siirtyy Sveitsin liigassa pelaavaan Näfelsiin. Ropponen ja Porkka pelasivat viime kaudella Hurrikaani-Loimaassa, Määttänen edusti Savo Volleyta.

Akseli Lankinen: Passari siirtyy Akaa-Volleysta Belgiaan. Hänen uusi joukkueensa on Decospan Volley Team Menen.

Piia Korhonen: Suomen maajoukkueen hakkuri etsii uutta seuraa. Hän kuului Dresdner SC:n vahvuuteen kolme kautta.

Niklas Breilin: Kokkolan Tiikerit kertoi liberon hakevan pelipaikkaa ulkomailta.

Lauri Kerminen: Venäläisessä Kuzbass Kemerovossa vaihtuu taas valmentaja, ja huippuliberon tilanne joukkueessa on epävarma.