Lentopallon runkosarjavoittaja Pölkky Kuusamo hankki maajoukkuehakkurin

Kuva: CEV.eu

Israelilainen Polina Malik on Pölkky Kuusamon hakkuri lentopallon Mestaruusliigan kaudella 2020-2021.

Hallitseva runkosarjavoittaja Pölkky tiedotti hankinnastaan maanantaina. Uusi kiinnitys on myös kakkosvalmentaja Argiris Antifakos.

Israelin maajoukkueesta tuttu Malik, 184 senttimetriä ja 21 vuotta, saapuu Kuusamoon Saksan Bundesliigasta. Hän pelasi ensimmäisen kansainvälisen kautensa Aachenin joukkueessa.

– Olen kuullut paljon hyvää Suomen liigasta ja etenkin seurasta. Motivaationi on todella korkealla, ja haluan auttaa joukkuetta menestymään. Haluan tuoda positiivisuutta kentälle tulevalla kaudella, Malik kommentoi Pölkyn tiedotteessa.

Tuomas Alatalo, joka palaa lyhyen tauon jälkeen Pölkyn päävalmentajaksi, uskoo Malikin sopivan kuusamolaisjoukkueen pelityyliin.

– Sain hänestä hyvät suositukset Aachenin valmentajalta. Myös kokemus kansainvälisistä peleistä on plussaa, hän oli Israelin selkeä ykköshakkuri viime kesänä (Euroopan hopeisessa liigassa), sanoo Alatalo.

– Tässä jo odottaa malttamattomana salille pääsyä. Nyt meillä on riittävästi tietotaitoa ja osaamista, jotta pystymme viemään pelaajia eteenpäin ja saamaan joukkueen parhaat ominaisuudet esille.

Nyt kun Suomen hallitukselta on tullut vihreää valoa pienryhmäharjoitteluun, aloitetaan se Kuusamossa pikimmiten. Valmennusjohto tekee jokaiselle selkeän harjoitusohjelman kesän ajaksi.

Pölkky Kuusamon hankintoja ensi kaudeksi ovat myös passari Taylor Lindberg, keskitorjujat Linda Andersson ja Ella Autere sekä yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi.

Pölkky Kuusamo lentopallon Mestaruusliigassa 2020-2021

Tilanne 18.5.2020

Taylor Lindberg, passari (USA)
Venla Huurne, passari

Polina Malik, hakkuri (Israel)

Jonna Wasserfaller, keskitorjuja (Ruotsi)
Linda Andersson, keskitorjuja (Ruotsi)
Ella Autere, keskitorjuja

Viivi Pyhäjärvi, yleispelaaja
Jenna Mustonen, yleispelaaja

Milka Koskenkorva, libero
Rita Timonen, libero

Tuomas Alatalo, päävalmentaja