Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Yhdysvaltalainen Jody Larson on LP Kangasalan hakkuri lentopallon naisten Mestaruusliigassa 2020-2021.

Suomen kentillä Larson on jo tuttu – viime kaudella hän edusti Nurmon Jymyä. Hän tehtaili joukkueen parhaana 254 pistettä ja sijoittui seitsemänneksi liigan pistepörssissä. Hakkurin lisäksi hän pelasi yleispelaajan paikkaa.

LP Kangasalalla on ollut viime vuosina pientä hakkuripulaa, mutta nyt saattavat palaset loksahdella kohdilleen.

– Totesin jo viime syksynä, että Nurmo on löytänyt hyvän hakkurin. Monipuolisuus on hyvä asia. Keskustelussa Jodyn kanssa kävi ilmi hänen kova nälkänsä näyttää, että hän on liigatasolla kovan luokan pelaaja, valmentaja Arttu Keränen sanoi seuran verkkosivuilla.

Kangasalle on kehittynyt ensi kaudeksi varsin kova nippu. Larsonin lisäksi hankintoja ovat maajoukkuetason pelaajat Salla Karhu, Karoliina Friberg ja Katja Kylmäaho.

LP-Vampula: Mila Viljanen ja Aino-Kaisa Etelä jatkavat passareina. Viljanen sai keväällä kutsun Suomen maajoukkueeseen. Vampula on ajautunut Mestarien liiga -hankkeessaan erikoiseen tilanteeseen, lue siitä lisää tästä.

Puijo Wolley: Anna Kaisa Kerminen pysyy liberon tontilla. Kermisellä on jo yli sata liigaottelua tilillään, vaikka ikää tule elokuussa mittariin vasta 23 vuotta. Ennen Puijo-vuosiaan hän kerrytti liigakokemusta Pieksämäellä ja WoVossa.

Raision Loimu: Kirill ”Kirka” Borichev palaa lentopallon miesten Mestaruusliigaan pienen tauon jälkeen. Suomalaispelaaja ottaa hakkurinpaikan Loimun joukkueessa.

”Onhan se tunne ollut koko ajan mielessä, että liigassa haluaisin vielä pelata, ja nyt se vain voimistui entisestään. Enemmän kovempia ja laadukkaita treenejä sekä pelejä”, Borichev sanoi Loimun tiedotteessa.

”Kovalla innolla tulen tuomaan kilpailua hakkurin tontille. Liigassa pelaaminen hakkurin tontilla tuo omat haasteensa. Minua kiehtoo mahdollisuus keskittyä täysin hyökkäykseen ja kehittyä sillä osa-alueella.”

Lentopalloseura Etta: Ouluun hankittiin tähtilibero Jesse Mäntylä sekä nuorten maajoukkuepelaaja Eemi Pöllänen. Myös tärkeitä jatkosopimuksia syntyi. Lue lisää tästä.