Niklas Seppänen: lentopallon maajoukkuemies siirtyy Hurrikaani-Loimaaseen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Niklas Seppäsen uusi seura on Hurrikaani-Loimaa.

Siirtouutinen on yksi kevään painavimmista, sillä Seppänen kuuluu Suomen parhaisiin yleispelaajiin. Viime kaudella hän pelasi Bundesliigassa, joukkueenaan Düren.

Seppäsen, joka täyttää kesällä 27 vuotta, ura lähti uuteen lentoon vuosi sitten. Pitkä sairausloma jäi taakse, ja urheilija jatkoi uraansa Kokkolan Tiikereissä. Kautta 2018-2019 seurasi siirto Saksaan.

Hurrikaani-Loimaan toiminnanjohtaja Anssi Rämö on luonnollisesti mielissään pelaajahankinnasta.

– Neuvottelut etenivät erittäin hyvin, ja molemmilla tahoilla oli selkeästi samat tavoitteet, Rämö kertoo Hurrikaanin verkkosivuilla.

Keväällä 2020 Seppänen sai pitkästä aikaa kutsun Suomen maajoukkuerinkiin. Taitojen ja kokemuksen puolesta Seppäsellä on kaikki mahdollisuudet nousta yhdeksi Suomen avainpelaajista projektissa, joka tähtää EM-kisoihin 2021. Suomi isännöi yhtä alkulohkoa Tampereella.

Ammattilaisena Seppänen on vaikuttanut Ranskassa, Saksassa ja Valko-Venäjällä. Valko-Venäjällä hänet valittiin kauden parhaaksi hyökkääjäpelaajaksi vuonna 2018. Tiikerit ja Korson Veto (nyk. Vantaa Ducks) ovat olleet hänen joukkueensa Mestaruusliigassa.

Savo Volley on nimittänyt päävalmentajakseen Timo Tolvasen. Seura julkisti valinnan YouTube-kanavallaan torstaina.

Tolvanen, entinen maajoukkuepelaaja, valmensi viime kaudella Pölkky Kuusamon runkosarjan voittajaksi naisten Mestaruusliigassa.

Valmennustiimiin Savo Volleyssa kuuluvat myös Pekka Seppänen (apuvalmentaja) ja Risto Savolainen (fysiikkavalmentaja).

Fuusioseura Savo Volley on pelannut lentopallon miesten Mestaruusliigassa kaksi kautta ja esiintynyt hyvin. Molemmilla kausilla joukkuetta luotsasi Jukka Tuovinen. Hän siirtyy ensi kaudeksi Perungan Poikien (Team Lakkapään) valmentajaksi.

Savon pelaajistossa tähtihakkuri Olli-Pekka Ojansivulla ja passari Fedor Ivanovilla on sopimukset voimassa. Merkittävin varmistunut lähtijä on yleispelaaja Miro Määttänen, joka pelaa ensi kaudella Sveitsin liigassa.