”Täytyy olla palo pelaamiseen ja voitonnälkää” – passarisopimuksia lentopallon Mestaruusliigassa

Anni Toivonen on Puijo Wolleyn uusi passari lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Toivonen, 24 vuotta ja 175 senttimetriä, siirtyy Kuopioon Nurmon Jymystä. Viime kaudella Anniina Keinonen kantoi Jymyssä päävastuun, ja Toivonen pelasi 13 ottelussa kaikkiaan 34 erää.

Kokemusta löytyy myös Pihtiputaalta, Jyväskylästä ja Orivedeltä.

– Annilla on passariksi pohjat hyvällä mallilla, päävalmentaja Jukka Lehtonen toteaa Puijo Wolleyn verkkosivuilla.

– Uskon, että Anni ottaa tulevalla kaudella paljon vastuuta pelimme pyörittämisestä. Pelinrakentajalla on tärkeää olla palo pelaamiseen ja voitonnälkää, ja niitä molempia Annilta löytyy.

Toivosen kiinnittämisen myötä Puijolla on kasassa kahdeksan pelaajasopimusta. Joukkue nousi 1-sarjasta vuosi sitten, joten tulevana syksynä alkaa toinen liigakausi.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Vantaa Ducks julkaisi vihdoin ensimmäisen sopimuspelaajansa: passari Joona Väänäsen. Hän pääsi viime kaudella Ducksissa melko paljon pelaamaan, mutta nyt tähtäimessä on ykköspassarin homma.

– Pari kautta olen ehtinyt totutella Mestaruusliigan tempoon. Koen, että nyt on hyvä aika astua isompiin saappaisiin ja saada enemmän vastuuta, Väänänen kertoo.

– Korona(virus) ei onneksi ole päässyt vaikuttamaan juuri ollenkaan treenaamiseeni, sillä saimme veljien kanssa rakennettua hyvän kotipunttisalin.

Ducksin päävalmentajana Juho Rajala aloittaa toisen kautensa.

Torstaina Savo Volley vahvisti valinneensa Timo Tolvasen päävalmentajaksi. Tolvaselle koittaa kotiinpaluu, sillä hänellä on taustaa sekä LEKA Volleysta että Pielaveden Sammon liigajoukkueesta – juuri näiden ryhmien fuusiosta syntyi Savo Volley kaksi vuotta sitten.

Monet ensi kauden liigajoukkueet alkavat olla jo hahmollaan, mutta Savo Volleyn ryhmästä tiedetään vielä vähän. Hakkuri Olli-Pekka Ojansivun ja passari Fedor Ivanovin sopimukset ovat voimassa. Tolvanen antaa ymmärtää, että tasokas nippu on kasautumassa.

– Olen varma, että ensi kaudesta tulee kova ja tasainen. Mitalisuosikkeja on hyvin vaikea vielä nimetä, mutta uskon, että mekin taistelemme mitaleista, sanoo Tolvanen.

– Olen totta kai otettu, kun tällainen kuopiolainen pojankloppi saa mahdollisuuden valmentaa savolaista lentopalloilun lippulaivaa. Pääsemme aloittamaan joukkueharjoitukset vasta kesän puolivälin tienoilla. Emme ryhdy leikkimään koronaviruksen kanssa, ”Dole” korostaa.