Ria Novosti: Lentopallon maajoukkuetähti Lauri Kerminen vaihtaa seuraa

Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomaajoukkueen tähtipelaaja Lauri Kerminen vaihtaa seurajoukkuetta. Liberon ja venäläisen Kuzbass Kemerovon yhteinen taival päättyy.

Pelaaja-agentti Viktor Ivanov kertoi venäläismedia RIA Novostille, että Kermiselle etsitään uusi seura Venäjältä tai Euroopasta.

Kerminen edusti Kuzbassia viiden kauden ajan. Lähtö on jokseenkin odotettu, sillä uusi valmentaja Aleksei Verbov sanoi aiemmin, että suomalaispelaajan tilanne on epävarma. Toisin kuin esimerkiksi Suomessa, Venäjän liigassa vallitsee ulkomaalaiskiintiö.

Vuosi sitten Kerminen oli voittamassa Kuzbassin väreissä Venäjän liigamestaruutta. Silloin päävalmentajana toimi vielä Tuomas Sammelvuo, joka työskentelee nykyisin Pietarin Zenitissä.

Pelipaikallaan Kerminen kuuluu ehdottomaan valioluokkaan, joten uusi ja tasokas seura löytyy taatusti. ”Late” on pelannut Suomelle 179 maaottelua ja edustanut maataan niin MM- kuin EM-kisoissa.

Bartosz Kurek, yksi maailman parhaista lentopalloilijoista, puolestaan palaa Puolan maajoukkueeseen.

Puolan lentopalloliitto julkisti maajoukkueryhmän, joka kokoontuu ensimmäiselle harjoitusleirille 1. kesäkuuta. Kurek ei pelannut EM-kisoissa viime vuonna, mutta nyt supertähti on taas mukana.

Koronaviruspandemian vuoksi kaikki huippulentopalloilu keskeytyi maaliskuussa. Ennen Puolan leiriä kaikki pelaajat ja muu henkilöstö testataan huolellisesti.

Hakkuri Kurek nousi maailmanmaineeseen MM-kisoissa 2018. Hän johdatti Puolan maailmanmestaruuteen, maan toiseen perättäiseen. MM-loppuottelun päätyttyä Kurek vielä pokkasi turnauksen parhaan pelaajan palkinnon.

Kaiken lisäksi Kurek valittiin Puolassa vuoden urheilijaksi. Hänestä tuli ensimmäinen lentopalloilija, joka voittaa vuoden urheilijan tittelin Puolassa. Taakse jäivät muiden muassa mäkihypyn olympiavoittaja Kamil Stoch, moukarinheiton maailmanennätysnainen Anita Wlodarczyk ja FC Bayernia edustava jalkapalloilija Robert Lewandowski.

Puolan maajoukkueeseen kuuluu tähtipelaajia kuten passari Fabian Drzyzga, kuubalaissyntyinen yleispelaaja Wilfredo Leon ja libero Pawel Zatorski. Vital Heynen valmentaa joukkuetta.