Lentopallon siirtoruletti kiihtyy – uusi passari Tuomas Sammelvuon joukkueeseen

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit on hankkinut passari Antoine Brizardin.

Ranskalainen Brizard, 26, saapuu Venäjän lentopalloliigaan Puolasta, missä hän edusti Varsovan joukkuetta kolmen kauden ajan. Kokemusta löytyy myös Paris Volleysta ja Toulousesta.

Brizard on jäänyt Ranskan maajoukkueessa huippupassari Benjamin Toniuttin varjoon, mutta korkeatasoisesta pelinpyörittäjästä on kyse. Brizard on ollut voittamassa Ranskalle Maailmanliigaa ja tuomassa hopeaa huippuliiga Volleyball Nations Leaguessa.

Zenitissä Brizard muodostaa passarikaksikon Dimitri Kovalevin kanssa.

– Ensi kaudella meillä on erinomainen parivaljakko. Heillä on erilaiset pelityylit, mutta fyysisesti he ovat samankaltaisia. Antoinella on kova halu onnistua Venäjän liigassa. Hän on nuori ja lupaava. Hän on hyvä syötössä, puolustamisessa ja torjunnassa, Sammelvuo arvioi Zenitin verkkosivuilla.

Siirtomarkkinat ovat käyneet varsin kuumina Venäjällä. Äskettäin Zenit vahvisti hankkineensa Venäjän maajoukkuehakkuri Viktor Poletajevin. Sammelvuo valmensi vasenkätistä päähyökkääjää aiemmin Kuzbass Kemerovossa. Kuzbass ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan hankki hakkuriksi italialaistähti Ivan Zaitsevin.

Suomessa, lentopallon miesten Mestaruusliigassa, Vantaa Ducks vahvisti solmineensa jatkosopimuksen keskitorjuja Lauri Lehtosen kanssa. Lehtonen, 22, teki liigadebyyttinsä Ducksin väreissä tammikuussa 2018.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa rovaniemeläinen Woman Volley täydentyy yleispelaaja Riikkaliisa Kärkkäisellä. Hän on aiemmin pelannut liigaa Pieksämäellä, Pölkky Kuusamossa ja LiigaPlokissa. Viime vuoden hän panosti yliopisto-opintoihin, ja lentopalloiluun tuli taukoa.

– Odotan kovasti, kuinka peli lähtee jälleen kulkemaan, kun en viime kaudella pelannut. Nyt kun koulun puolesta kuviot ovat selvillä, luulen, että tähän on hyvä sovittaa lentopallokin. Kovaa saa treenata, jotta pysyy vauhdissa mukana, kertoo Kärkkäinen.

Lisäksi WoVo tiedotti, että Petra Salmela jatkaa passarintontilla. Joukkueella on nyt yhdeksän sopimuspelaajaa. Uudet tulijat ovat Kärkkäisen lisäksi passari Iida Paananen ja libero Janina Laine. Teemu Mäkikyrö valmentaa.